Житель Хмельниччини хотів зареєструвати в "Дії" фальшиве посвідчення водія

Житель Хмельниччини хотів зареєструвати в "Дії" фальшиве посвідчення водія
Фото ілюстративне
  • Чоловік замовив підробку в інтернеті і хотів "пробити" по базі МВС.

  • Але фальшивий документ там не відображався, тож він звернувся за допомогою. 

Шахраї «не стомлюються» робити підробки, а громадяни купувати їх. Чергову фальшивку виявили в Сервісному Центрі МВС Хмельниччини. 

Житель області звернувся до Сервісного Центру з "проблемою". Чоловік не міг внести в Дію своє посвідчення водія. Документ не відображався в базі МВС і він не розумів чому. 

Виявилось, що документ він придбав із Харкова через інтернет і використовував його під час керування автівкою. Документ був повністю ідентичний оригіналу, проте у базі МВС його не було й бути не може, зазначають в Центрі. 

Відео дня

Чоловік не проходив навчання в Сервісному Центрі і не здавав іспит, аби отримати посвідчення водія. А почувши про кримінальну відповідальність за користування підробкою пообіцяв водійське посвідчення спалити і піти на справжнє навчання. Перепискою з горе-водієм поділились правоохоронці:

— Сервісні Центри МВС ще раз звертають вашу увагу, що єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше — це самостійно пройти навчання в акредитованій автошколі та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС. Не довіряйте сумнівним джерелам. Не купуйте підроблені водійські документи у соціальних мережах та «липових» сайтах. Будьте відповідальними! — додають правоохоронці. 

Нагадаємо, що за використання фальшивих документів передбачена кримінальна відповідальність за частиною 4 статті 368 ККУ. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Николай Кулина

    А що неможна прикрити ці фальш сайти які продають водійські посвідчення та регістраційні документи на автомобілі.,зараз в інтернеті їх розвелось багато.
  • Nazar

    Я так розумію людині повезло бо за таке одразу кримінальне провадження роблять

keyboard_arrow_up