Знаки на асфальті та скарги хмельничан. У місті почали ремонт доріг струменевим методом (ФОТО)

Знаки на асфальті та скарги хмельничан. У місті почали ремонт доріг струменевим методом (ФОТО)
Фото зі сторінки департаменту інфраструктури у Facebook
  • Містяни знову скаржаться на камінці, які відлітають з доріг.

  • У міськраді ремонт оцінюють добре.

На вулицях Хмельницького триває поточний ремонт доріг струменевим методом. Цей спосіб відновлення покриття є відносно новим. Він полягає у очищенні невеликих вибоїн та тріщин, заливанні їх бітумною емульсією та засипанні дрібним щебенем. Характерною особливістю методу є те, що після нього дрібний щебінь кілька днів відлітає з покриття.

Минулого року струменевий метод викликав чимало нарікань містян. Все через уже згаданий щебінь, а також бітумну емульсію. Вони налипали на колеса авто та підошви взуття пішоходів. Крім того, камінці відлітали у скло авто.

Цього року все повторюється. Пост про ремонт струменевим методом з’явився на сторінці департамент інфраструктури у Facebook. У коментарях — зауваження щодо щебеню, який відлітає в авто.

Відео дня

До слова, цього разу ремонт виконує інший підрядник — ТОВ «Рівнеекспресбуд». Договір з ним уклали на майже 2,3 мільйона гривень. Ремонт запланували виконати на 187 вулицях міста. Термін гарантії на ремонт складає три роки.

Заступник міського голови Василь Новачок оцінює ремонт струменевим методом позитивно. Про це він розповів у коментарі журналісту vsim.ua:

— Поточний ремонт вулично-дорожньої мережі, який виконувався торік, вважаю, зарекомендував себе непогано. Ви бачите, до прикладу, стан тієї ж Західно-Окружної, вона абсолютно придатна для проїзду після зими. Ми пам’ятаємо, якою з зими у нас зазвичай виходила Західно-Окружна. Там десь є якісь маленькі ямки, але вони не критичні, тому вважаю, що на таких живих діляночках дороги воно абсолютно виправдане.

Нагадаємо, що минулого року ремонт струменевим методом проводили також на майдані Незалежності. Цього разу Василь Новачок визнав, що ремонтувати цим методом пішохідні зони недоцільно.

Додамо також, що ремонт струменевим методом проводять і через його дешевизну. Один квадратний метр зараз коштує близько 200 гривень, тоді як ремонт латковим методом — близько 700-800 гривень.

До слова, у деяких місцях на дорогах міста можна помітити дорожні знаки, які лежать просто на асфальті. Виглядає це так, наче комунальники прикрили ними ями. Втім, насправді все зовсім інакше. Василь Новачок пояснив — так прикривають зливові решітки, аби туди не потрапляли камінці після ремонту. Самі знаки є старими та непридатними до використання. Коли щебінь з доріг зметуть, їх поприбирають.

— Це не дуже гарно, але абсолютно функціонально, бо використовуються по кілька разів матеріали, які вже давно списані. Небезпеки немає абсолютно, знаки прив’язані до твердої металевої основи і це просто як покриття зверху, яке не допускає потрапляння туди камінчиків, тому нічого страшного в цьому немає, — розповів Василь Новачок.

Читайте також: Поточний ремонт струменевим методом у Хмельницькому: хто робитиме та за скільки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Елена Риба

    Патріоти, роблять з доріг вишиванку, здалеку видно що Україна 😅🇺🇦
  • Галина Рудницька

    Та їм нормально....Сему і його кАмАнді....
  • Читач69

    Да я бачив той ремонт Західної окружної і також круг на Катіоні після зими то жах все що латали все злізло , дорожні знаки  також бачив вони майже нові а потім будуть просити на нові дорожні знаки .А прибирають також цікаво комунальний працівник закидає в ковша трактора і з того ковша взаді сипиться доріжка щебіня.
  • Anatol Podoliaka

    Стара розводка на бюджетне бабло.Пастухи рулять.

keyboard_arrow_up