Звільнили водія 35-ої маршрутки, який відмовився везти дочку загиблого учасника АТО

Звільнили водія 35-ої маршрутки, який відмовився везти дочку загиблого учасника АТО
Фото з архіву редакції
  • Відмовився везти безкоштовно і висадив з машини.
  • Дочку загиблого хмельничанина Олександра Цисара висадили з маршрутки нібито через недійсні документи.
  • Подія набрала розголосу у Фейсбуці, а через тиждень водія “попросили”.

17 січня дочка військового з Хмельницького Настя Цисар їхала в 35-ій маршрутці. Дівчина мала при собі документ, який підтверджує, що вона - член сім'ї загиблого. У Фейсбук Юлія Зарічанська написали, що водій  висадив дівчинку, посилаючись на недійсність посвідчення через відсутність фото дитини. Після опублікування допису у Фейсбук, водія таки знайшли. З ним припинили трудовий договір і залишили без роботи. 

Звільнили за грубість 

Безкоштовний проїзд для сімей загиблих учасників АТО не передбачений законодавством. За що ж звільнили водія? За словами заммера Андрія Бондаренка, за грубість. Адже з бюджету Хмельницького також не виділялися кошти на компенсацію перевезень. Дане питання депутати будуть розглядати лише на завтрашній сесії міської ради.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Хмельницькому на Automoto.ua.

- На завтрашній сесії будуть прийняті зміни в порядок відшкодування перевізникам витрат від перевезень пільговиків, які передбачають безоплатний проїзд дітям загиблих учасників АТО. Але ж в даному випадку справа в іншому: в людському ставленню до дитини загиблого. Перевізники знали, що ми підготували таке рішення і просили їх, щоб вони перевозили дітей загиблих. Тут більше питання в грубості, який допустив водій по відношенні до дитини загиблого героя, - каже Андрій Бондаренко.

Відео дня

Перший пішов

Крім того, даний інцидент є проблемою і для перевізника. 35-ий маршрут “Озерна-Катіон” виграв ФОП Марценюк. Угоду з ним уклали всього на рік з п’яти можливих.  За цей час перевізник має виконали усі вимоги транспортної реформи.

А ось звільнення водія - то вже перше попередження для ФОП Марценюк. Нагадаємо, що з перевізником можуть розірвати договір вже після третього попередження.  

Заступник міського голови Андрій Бондаренко зазначив, що дане попередження перше у році.  

Довідково 

Олександр Цисар - захисник Донецького аеропорту. Загинув влітку 2015 року. 12 червня Олександр разом з побратимами підірвалися на БТРі на протитанковій міні. Тоді троє військових загинули на місці. Серед них був і хмельничанин.

В останню путь воїна проводжали усім містом. Прощання організували на майдані Незалежності.  Поховали  Олександра Цисара на Алеї Слави кладовища у Раковому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Мастер Автополив

    Люди, извините что не по теме, но скажите, почему этой проблемы не существовало до зимы 2014 года? Спасибо за ответы.
  • Олексій Бобрик

    Порада захисникам дітей учасників АТО та інших категорій "ображених" водіями маршруток відмовою у безоплатному проїзді. Ви якщо бачите, що водій не хоче вести таких пасажирів безкоштовно, то беріть ініціативу у свої руки, а вірніше свій гаманець і оплачуйте проїзд цих категорій пасажирів. А не чекаєте цього від водія маршрутки. Він же не олігарх за всіх платити, а вас багато і вам легше це робити. А ще порада цим категоріям, які вважають, що мають право на безкоштовний проїзд. Не сідайте у маршрутки, бо це приватні перевізники і їм міська влада не компенсує безоплатний проїзд або у недостатній мірі. Ви краще сідайте у комунальний громадський транспорт, тобто у тролейбус. Там вас будуть катати безкоштовно, по посвідченню.
  • Іван Мирний

    Не на бетері а на бесі
  • Маруся Иванова

    С какого все их родственники ездят бесплатно? Почему водитель, вкалывающий за рулем, должен возить бесконечных льготников. У водителя есть семья, которую нужно кормить. Сколько можно воспитывать халявщиков? А девица уже сейчас поняла, как качать права. И уже сейчас умеет кляузничать. А возят этих льготников за счет и моих налогов. Из-за них НАМ постоянно повышают стоимость проезда. Я уж не говорю, сток на войну уже 4 года высчитывают налог, а моя зарплата в разы меньше атошничьей.

    Олексій Бобрик reply Маруся Иванова

    тому що її батько життя своє положив для того, шоб ти, мразота москальська, могла мирно тут свої висери писати, а не сидіти в новоросіїї і сосати х.ї чеченцям і бурятам. Щоб той виділа міг спокійно їздити на свому тарантасі і заробляти, а не сидіти бухим на блокпостах за банку тушонки і бутилку водки. і не збіднів би той воділа через тих 4 гривні, яких в дитини може і небуло, через те, що їй їх незміг дати батько

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    А чим діти батків, які загинули у інший спосіб заради держави гірші? Чому вони не можуть їздити безкоштовно, а лише діти учасників АТО? До речі, сімї загиблих у АТО отримують матеріальну компенсацію за загиблого. Немалу компенсацію. Не вистачає на проїзд? А може просто багатьом всього хочеться на халяву?  То у чому захист України, якщо потім ці так зівані захисники і їх родичі з Україні здирають сім шкір заради своєї наживи?

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    "А чим діти батків, які загинули у інший спосіб заради держави гірші?" у який "інший спосіб"? якшо цей "спосіб" визнаний на законодавчому рівні, то нічим негірші. яких "сім шкір" здирають? з тебе здирають? ти розумієш, шо ти тут пишеш? тебе давить жаба, шо тобі неможна їздити безкоштовно в громадському транспорті? так давай я тобі дам "адресну допомогу" на проїзд. куда висилати? чи може тебе давить жаба, шо нема тобі компенсації (хоча питання за які заслуги)? можу й компенсацію виписати. але ж ти сцикло, тільки гавкати в інтернеті можеш

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    І ці сім шкір здирають з мене, з інших платників податків. Я розумію, якщо людина стала інвалідом і потребує цієї допомоги. Але за що здоровим платити? Повернулись здоровими, то нехай працюють  на благо держави, а не бігають за пільгами

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    Не здоровим, а неповнолітнім дітям. Я як платник податків, шоб частина була витрачена саме на допомогу сімям загиблих за Украіну. Якшо ти проти, йди до ВР і протестуй.

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    Якщо ти "ЗА", то йди і плати за таких дітей зі своєї кишені, а не  когштами усіх платників податків. І, взагалі, пішоб ти нах... Дістав ти і тобі подібні недоробки криворукі

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    Пояснюю бовдуру як ти. Наприклад, на державному підприємстві, де не були створені безпечні умови і праці. І т.п. приклади. Їх безліч. А родичі загиблих в АТО отримали допомогу за загиблого, то нехай і  платять за проїзд та інше. Щодо семи шкур, які здирають т.зв захисники. Земля безкоштовно, пільги, компенсація в оплаті комунальних послуг, безкоштовне житло у першу чергу і т.д. Це не сім шкір, це за чий кошт? Хіба від таких апетитів т.зв. захисників держава стане заможною? Навіщо захищати, щоб потім нищити?

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    Якшо на др, то створюється відпоаідний акт, і такі виплати існують. Якшо давить жаба за виплати, землі, ... , то іди сам повоюй, будуть і тобі землі і виплати і пільги. Але ти тільки гавкати в інтернеті можеш

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    Жаба не давить взагалі. Я здатний сам собі заробити на життя, а не випрохувати (купувати) пільги і т.д. Мені боляче, що гниди виснажують мою країну, прикриваючись маскою її захисника. Звісно є порядні, але кого більше незрозуміло. Чи гнид, чи порядних. Таке відчуття, що гнид все таки більше. Це не лише стосується учасників бойових дій різних, а взагалі інших т.зв. пільговиків. Всі хочуть пільг, халяви. Інші хочуть красти. Але ж це все нищить Україну

    Олексій Бобрик reply Олексій Бобрик

    Я не заробляю на смерті інших
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up