Хмельничанин розвиває україномовний Youtube-канал з мультфільмами, які створюють вдома

Хмельничанин розвиває україномовний Youtube-канал з мультфільмами, які створюють вдома
Зображення ілюстративне - скріншот з Youtube-каналу “Хмаринка”
  • Сучасні діти все більше й більше часу проводять за смартфонами.

  • Часто від екрану їх не відтягнеш ні вмовляннями, ні переконанням.

  • Сергій та Олена Тученки змогли зробити час у смартфоні не лише цікавим, а й пізнавальним.

Наші діти змалку вчаться користуватися гаджетами. Ще не вміють як слід говорити, а вже не випускають смартфони із рук. Вони жваво перемикають канали та грають у розважальні ігри. Батьки у таких випадках часто не знають, як відволікти малечу від дисплею. А про те, що цей час у смартфоні можна провести з користю, навіть не замислюються.

Як дитині цікаво й зрозуміло розповісти про космос? Як пояснити, чому змінюються пори року? Як намалювати з нею собаку?

На ці питання малеча може знайти відповіді у відео, які створюють Сергій та Олена Тученки. Це подружжя з Луганщини чотири роки тому заснувало україномовний Youtube-канал для дітей.

Відео дня

Він долучився до розвитку каналу, коли почув у мережі заклик Сергія Притули до розвитку україномовного Youtube. Сам хмельничанин, він сконтактував з подружжям з Лисичанська й запропонував свою допомогу.

Перший розвиваючий мультфільм про цифри Сергій Тученко змонтував для свого сина. Опублікував на новому каналі - “Хмаринка". Зараз на ньому є понад сотня корисних мультиків та майже 30 тисяч підписників. 

Ні Сергій, ні його дружина раніше до мультиплікації жодного стосунку не мали. Коли вирішили створювати мультфільми, їм все доводилося опановувати самотужки. Олена писала сценарії, а Сергій займався монтажем. Згодом до процесу залучили сина Максима. Більшість відео на каналі озвучив саме він.

З часом вони стали популярними. Кількість переглядів зростала, мультики почали показувати в дитячих садочках, а Тученки отримували все більше позитивних відгуків. Це надихало їх на створення наступних мультфільмів.

За словами Олега, подібний контент, як на “Хмаринці”, допомагає не лише розвивати у дітей інтерес до науки, а й виховувати їх на проукраїнській позиції. Зараз, коли Україна перебуває у стані війни, це особливо важливо.

Родина Тученків заснувала канал самотужки й приділяють його розвитку вільний від роботи час. Тож якщо хтось хоче долучитися до розвитку українського освітнього Youtube для малечі - запрошують волонтерів до співпраці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up