30 євро, ікона та інше: що задекларував Сергій Тюрін (ІНФОГРАФІКА)

30 євро, ікона та інше: що задекларував Сергій Тюрін (ІНФОГРАФІКА)
Фото з відкритих джерел
  • НАЗК відкрило доступ до реєстру декларацій.
  • Дізналися, що за 2022 рік задекларував перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

  • Підготували інфографіку.

Електронне декларування для чиновників скасували одразу після початку повномасштабного вторгнення рф. Спершу у Верховній Раді схвалили законопроєкт із лише частковим відкриттям Е-декларацій. 

Це викликало реакцію в суспільстві. І на сайті звернень до Президента українці створили петицію із закликом ветувати закон. Він наклав вето та закликав парламент прийняти закон з урахуванням норми про відкритий реєстр. Згодом у Раді схвалили закон про електронне декларування з урахуванням вето і президент його підписав.

Від 10 грудня цього року Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до реєстру декларацій. Журналістка vsim.ua дізналася, що за 2022 рік задекларував перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін. Серед всього - дохід за основним місцем роботи, грошові активи, об’єкти нерухомості та цінне рухоме майно. Детальніше переглядайте далі в інфографіці.

Відео дня

Нагадаємо: з початком повномасштабного вторгнення в Україні скасували обов'язок подання декларацій для посадових осіб, зокрема депутатів та чиновників. Однак вони могли зробити це добровільно. Скористалися такою можливістю лише невелика кількість народних депутатів. Декларацію за 2021 рік подали 53 парламентарів, за 2022 рік — 38. Про з посиланням на Національне агенство з питань запобігання корупції повідомляє «Чесно».

Серед нардепів від Хмельниччини прозвітували Володимир Ватрас, Ігор Марчук та Олександр Герега. Вони подали декларації і за 2021, і за 2022 роки. Також декларації подав спікер парламенту Руслан Стефанчук, який до обрання навчався та працював у Хмельницькому.

Читайте також: Укроборонпром звільнив директора “Новатора”. Хто новий керівник

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pavel Kondrashov

    На мою думку, вони вважають українців дурнями. Українців грабують, а вони либаються.
  • Андрей Гришнюк

    А скільки не вніс до декларації?

    Хоч у мене сумніви щодо того що внесені правда!...
  • Лесовой К.

    Простой украинский миллионер...

keyboard_arrow_up