41 мільйон на всіх заробили нардепи від Хмельниччини в 2019 році (ІНФОГРАФІКА)

41 мільйон на всіх заробили нардепи від Хмельниччини в 2019 році (ІНФОГРАФІКА)
  • За рік 11 депутатів хмельничан отримали зовсім різні суми.

  • Це і 363 тисячі у Ватраса, і понад 30 мільйонів у Гереги.

  • Дізнавайтеся всі суми та складові доходів народних обранців.

В українському парламенті Хмельниччину представляють 11 народних депутатів. Серед них 7 обрані у виборчих округах області, ще 4 — у загальнодержавному окрузі. За свою роботу нардепи отримують зарплату. Також законом їм передбачені компенсації, наприклад, за оренду житла чи витрати на транспорт. Депутати не можуть займатися іншою оплачуваною діяльністю, за виключенням наукової, викладацької та творчої. Не можуть нардепи й займатися бізнесом, проте мають право отримувати дивіденди — прибуток від бізнесу, часткою якого вони володіють.

Народні депутати від Хмельниччини вже подали електронні декларації, в яких відзвітували про доходи протягом 2019 року. І саме зарплата нардепа була єдиним видом доходу, який мали всі 11 обранців. Найбільше серед усіх отримав Олександр Герега — понад 588 тисяч. Найменша сума — у Сергія Мандзія, а саме понад 31 тисяча гривень. До слова, він набув повноважень у грудні 2019 року. Мандзій зайняв місце іншого депутата, який вибув зі складу депутатського корпусу парламенту. Загалом серед одинадцяти нардепів вісім не перебували на посаді весь рік, адже їх обрали на виборах, які відбувалися 2019 року.

Протягом 2019 року лише троє депутатів отримували компенсації, пов’язані з виконанням депутатських повноважень. Йдеться про Віктора Бондара, Олексія Жмеренецького та Миколу Стефанчука. У цілому найбільший та найменший дохід мали:

Відео дня

Загалом серед одинадцяти депутатів шість мали доходи, що перевищують мільйон гривень. Всі дані переглядайте в інфографіці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Мастер Автополив

    Спасибо украинским депутатам за любовь и заботу к Украине. Под их крылом наша страна расцвела и захорошела, на зависть всем. Не то что  поляки, чехи и прочие слабаки, котрые хоть и стартанув с нами не сумели обогатить своих депутатов как наша ненечка! Где у нас во дворе ямы расковыряли три недели назад и бросили таки  не заасфальтирова. а зачем, когда мы уже все летаем на вертолетах!
  • Даріна Стрельчук

    Герега хоть має, но зато людя допомагає.А не так як інші.
  • Світлана Маляницька

    У Гереги і тут своі привілеї, навіть в зарплаті йому вдалося обійти своїх колег, дивно тільки чому такі багаті люди почали у звзку з кризою звільняти своїх співробітників
  • Иван Леонов

    Всім 4, а Герезі - 5, молодець всіх за пояс заткнув - спавжній епіцентр заробітків...

    Elena Dostavka reply Иван Леонов

    так Герега хоть понятие имеет о том,что такое бизнес .А вот Стефанчук....Это ж надо ,чтоб так фартово прилетело в один момент не пойми за какие семь пядей во лбу. Баловень судьбы, Емеля с печи

    Мастер Автополив reply Elena Dostavka

    Не завидуй. Ты же ничего не делала, чтобы тебе так прилетело.

    Elena Dostavka reply Мастер Автополив

    не завидую - просто молчаливо восхищаюсь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up