7 фактів про Хмельницький обласний центр зайнятості, якому виповнюється 30 років

7 фактів про Хмельницький обласний центр зайнятості, якому виповнюється 30 років
Ілюстративне фото
  • У центрі зайнятості шукають роботу для мешканців області та підбирають працівників підприємствам.

  • Хмельничани також мають можливість пройти навчання та отримати гроші на власну справу.

Хмельницьких обласний центр зайнятості займається пошуком роботи для мешканців регіону, а також пошуком працівників для підприємств. Робота фахівців центру не зводиться виключно до контактів між потенційними працівниками та роботодавцями. Центр забезпечує виплату грошової допомоги безробітним, направляє на навчання, допомагає відкривати власний бізнес.

Сьогодні, 16 грудня, в обласному центрі зайнятості зібрали пресконференцію, де розповіли про роботу установи протягом 30 років. Ми зібрали для вас основні факти про центр зайнятості та ситуацію з безробіттям в області.

Найбільш потрібні вакансії в області — водій автотранспортних засобів, водій тролейбусів, швачка, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, охоронець, в’язальник джгутів та кабелів, підсобний працівник.

Відео дня

Служба зайнятості створена 1990 року. У перший рік роботи на обліку перебували 5,9 тисячі незайнятих громадян, тоді як 2005 року таких було 75,9 тисячі. Таким чином за 15 років кількість людей, які шукають роботу, зросла майже у 13 разів.

За 30 років роботи обласного центру зайнятості 700 тисяч людей отримали роботу. Серед цих хмельничан є й ті, які заснували власну справу. Крім того, тимчасову роботу отримали ще 203 тисячі людей.

Протягом 2020 року на обліку в центрі зайнятості перебували 38,9 тисячі людей. Це на 20,2% більше, аніж минулого року.

У період карантину статус безробітного отримали 21,8 тисячі людей, серед яких 54% — жінки, 35% — люди віком до 35 років.

На середину грудня цього року у центрі зайнятості зареєстровано 1,2 тисячі вакансій, тим часом безробітних є 14,7 тисячі осіб.

Серед зареєстрованих безробітних отримують виплати по безробіттю 13,4 тисячі людей, 59 навчаються, 77 виконують тимчасові роботи. Мінімальна допомога по безробіттю зараз складає 1 000 гривень, максимальна — 9 060 гривень.

Читайте також: «Електротрансу» не вистачає водіїв: яку зарплату їм пропонують

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Читач09

    Нічого вони не шукають, сам маєш собі найти роботу...
  • Ірина Фабинюк-Васьковська

    Це державна структура, яка по суті є трутнем, вона "проїдає" наші з вами  гроші + відмиває гроші для себе + незаконно збагачуються її керівники. А показники про забезпечення людей роботою в них існюють лише на папері. Вважаю цю службу давно потрібно розігнати, так як вона є такою, що не відповідає її дійсному призначенню.
  • Slava Lucky

    С зарплатой
  • Ольга Андрооу

    А мнесказали взять 200 грн и подойти к ним,а Я и показала откуда рукав пришивается))))

keyboard_arrow_up