«Електротрансу» не вистачає водіїв: яку зарплату їм пропонують

«Електротрансу» не вистачає водіїв: яку зарплату їм пропонують
  • Дефіцит водіїв тролейбусів на підприємстві — 30-35 працівників.

  • За останні півтора року їхня середня зарплата зросла на понад три тисячі гривень.

Комунальному підприємству «Електротранс», яке є оператором тролейбусної системи Хмельницького, не вистачає водіїв. І це попри те, що зарплати на підприємстві є вищими, аніж середня у Хмельницькій області. Підприємство бере працівників без досвіду роботи та навчає їх, проте це не дуже приваблює хмельничан. Розповідаємо про все докладніше.

Кого шукають та що пропонують

Водії тролейбусів — це єдина категорія працівників, яких не вистачає «Електротрансу». Про це журналістам vsim.ua розповів директор комунального підприємства Віктор Паламарчук. За його словами, зараз підприємство потребує 30-35 водіїв. Якщо їх знайдуть, можна буде збільшити кількість тролейбусів, які працюють у місті, до 92-95 одиниць.

Як розповів Віктор Паламарчук, середня зарплата на підприємстві складає 13 500 гривень. Для порівняння, середня зарплата у Хмельницькій області — 10 316 гривень станом на жовтень цього року. Директор «Електротрансу» також розповів, що водіям, яких тільки-но взяли на роботу, платять 11 500 гривень. Це за умови виконання норми годин.

Відео дня

Людям, які не мають прав на керування тролейбусом, пропонують пройти навчання. Умов дві — вік від 21 до 45 років та відповідний стан здоров’я. Навчання безкоштовне та триває 5,5 місяця. Розпочинають курси тоді, коли набереться щонайменше 12 людей. Віктор Паламарчук розповів, що зараз навчатися на курсах хочуть 7 людей.

Набирати на курси зараз важко, оскільки Центр зайнятості не виплачує стипендії. Проте такі стипендії у розмірі півтора-двох тисяч гривень готове виплачувати підприємство. За бажанням «Електротранс» може надати місце в гуртожитку.

Як змінилася ситуація за півтора року

У липні 2019 року ми вже розповідали вам про ситуацію з кадрами в «Електротрансі». Порівняємо ситуацію тоді та зараз.

Дефіцит водіїв:

зарплата без досвіду роботи:

середня зарплата:

кількість тролейбусів, придатних до перевезення пасажирів:

Як бачимо, за півтора року підприємству вдалося зменшити дефіцит водіїв та збільшити їм зарплату. За цей же час зросла й кількість справних тролейбусів.

Додамо також, що на розгляд депутатів міської винесли програму розвитку електротранспорту на 2021-2025 роки. Згідно з нею «Електротранс» хоче оновити парк тролейбусів, знизити енергоспоживання та замінити застарілі підстанції. На все це підприємство просило понад 2,028 мільярда гривень. Проте після розгляду виконавчим комітетом програма «схудла» до 1,901 мільярда. Далі програму має розглянути міська рада.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Шевченко

    8-9тис походу....смішно
  • Ігор Войтко

    Зарплата яка?
  • Igor Chyniuk

    Желающих записывают, но перспектива обучения туманная. Далеко не у всех есть возможность сидеть и ждать, пока там созреют на обучение группы, следовательно набрать 12 таких "ждунов" очень трудно. Во время карантина возникла огромная безработица, при реальном желании и нормальной агитации уже давно закрыли бы дефицит, люди сидели на пособиях и могли без удара по карману обучиться и работать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 у Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up