Будинки в Раковому передали на баланс УМК «Озерна». Чому біля них досі немає світла

Будинки в Раковому передали на баланс УМК «Озерна». Чому біля них досі немає світла
Bogdan csgo, CC BY-SA 4.0
  • Будинки у Раковому тепер обслуговує УМК «Озерна».

  • Мешканців скаржаться, що світла біля будинків як не було, так і немає.

  • Чому так?

83 будинки мікрорайону Ракове передали з балансу квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони на баланс управляючої муніципальної компанії «Озерна». Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету. Йдеться про будинки на Гарнізонній, Горбанчука, Довженка, Лановій, Майборського, Народної Волі, Попова, Героїв АТО, Чорновола, Ракетників та у провулку Незалежності.

До редакції vsim.ua звернувся читач, який повідомив, що біля будинку на Майборського, 11, від лютого цього року немає світла попри наявність ліхтарів.

У квартирно-експлуатаційному управлінні мешканцям будинку повідомили, що на відновлення освітлення немає грошей. Від початку цього місяця будинок перебуває на балансі УМК «Озерна», але прибудинкова територія так і не освітлюється.

Відео дня

Ми звернулися до директора УМК «Озерна» Валентини Тимошенко та запитали про освітлення біля будинків Ракового. Вона пояснила, що освітлення буде передане на баланс комунального підприємства «Міськсвітло», а поки що цього не відбулося.

— Зараз триває процес передачі зовнішніх мереж освітлення від КЕВ міста Хмельницького до «Міськсвітла». Пройшло два виконкоми, пройшло сесію, буде ще один виконком і після Нового року буде відбуватися передача мереж зовнішнього освітлення. В цьому випадку поки що ці мережі у підпорядкуванні КЕВ міста Хмельницького, тому вони в занедбаному й жахливому стані, і серед усього міста Ракове є одним із мікрорайонів, який взагалі не освітлюється, — пояснила директор.

За її словами, відновлення освітлення може тривати рік, а то й більше:

— Я думаю, що надалі в обов’язковому порядку будуть проводитися всі заміни електромереж, відповідно, встановлення ламп на стовпах, і, я думаю, що за рік-два приведеться все в норму, тому що за місяць-два ніхто його не відновить. І мешканці повинні розуміти, що це надзвичайно кропітка робота і досить важка.

Додамо також, що на погане освітлення у дворах Ракового роками нарікають не тільки мешканці, а й поліція. Остання через те, що внаслідок цього там часто порушують тишу в нічний час та розпивають алкоголь. Питання освітлення в мікрорайоні навіть піднімали на рівні парламенту.

Директор «Міськсвітла» Володимир Пекарський раніше розповідав журналістам vsim.ua, що на освітлення мікрорайону доведеться витратити орієнтовно 2,2-2,5 мільйона гривень. Там не працюють близько 90% світильників, знос обладнання складає майже 100%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Галина Гаврилюк

    Роками жили в темряві, а тепер хочите щоб Вам зробили все і зразу. Та щей тарифами на комуналку не задоволені. Ми на Озерній по таких тарифах вже декілька років живемо. Щоб гарно жити, треба платити. Шари нема.
  • Оксана Фабро

    Де раково а де озерна зовсім близько
  • Igor Chyniuk

    Тариф подняли РОВНО В 2 РАЗА! Это жесть! Что же такое грандиозное будут делать эти УМК "Озерна", что собираются драть такие деньги? 🤬
  • Петруха Зелений

    Таке питаня чим добратись на озерну ???крім (3)тролейбусу біш нічого не їздить

    Viktoriia Pivovarchuk reply Петруха Зелений

    Петруха Зелений а для чого вам Озерна, як на Раково теж є відділення УМК Озерна

keyboard_arrow_up