Чи безпечно жити в сучасній новобудові: 3 рубежі захисту (Новини компаній)

Чи безпечно жити в сучасній новобудові: 3 рубежі захисту (Новини компаній)

По всій країні щорічно зводяться сотні новобудов, житло в яких користується помітно більшим попитом, ніж квартири в радянських панельних і навіть цегляних багатоповерхівках. У Хмельницькому за останній час з’явились цікаві ЖК “Ранкове Family”, ЖК “Срібні озера комфорт”, у процесі забудови цікавий ЖК “PodilSky”.

Причина популярності нових будинків для хмельничан не тільки в зовнішній привабливості, адже сьогодні вони не розробляються за типовими проектами, а мають свою унікальну архітектуру. Більш важливою є безпека життя в такому будинку. Виживанню людей і збереженню майна при виникненні пожежі сучасні будівельники приділяють дуже багато уваги. Давайте на прикладі київського ЖК «Signature» розберемо, як саме в забудовники підходять до питання пожежної безпеки.

Датчики задимлення і звукове сповіщення про пожежу

Для цілодобового моніторингу за пожежною обстановкою в сучасній висотці створюються спеціальні мережі з датчиків раннього попередження про пожежу. Вони відстежують появу диму і сигналізують відповідальній особі або всім жителям ЖК про те, що з'явився осередок займання, який терміново потрібно локалізувати.

Датчики розміщують під стелею, і вони спрацьовують при появі задимлення. Завдяки їх сигналу в автоматичному режимі може запуститися:

  • система спринклерних розпилювачів над осередком займання;

  • звукова сирена, яка сповіщає всіх жителів про те, що потрібно готуватися до евакуації;

  • тривога на пульті пожежної охорони.

 Використання подібних систем дозволяє зберегти дорогоцінні хвилини і забезпечити злагоджену роботу всіх людей щодо усунення виниклої проблеми. Це дозволяє уникнути жертв і серйозних матеріальних збитків.

Ефективна система пожежогасіння

Крім сигнальної системи, яка попереджає про пожежу, встановлюються і активні пристрої. Найчастіше в сучасних висотках можна зустріти спринклери, які подають воду або іншу суміш для гасіння пожежі в осередок загоряння. Індивідуальні спринклери в кожній квартирі дозволяють:

  • швидко локалізувати вогнище;

  • призупинити поширення полум'я на сусідні квартири;

  • дати час на евакуацію;

  • допомогти пожежникам в гасінні вогню.

Крім спринклерів на кожному поверсі розташовується пожежний рукав з гідрантами, який в разі потреби можна швидко активувати і ефективно впоратися з вогнем за допомогою внутрішнього водопроводу.

Технологія евакуації людей

Для забезпечення безпеки всіх жителів будинку, необхідно подбати про швидку евакуацію. Для цього аварійні сходи повинні бути широкими, а дістатися до них має бути однаково легко з будь-якої точки будинку.

У ЖК комплексах преміям-сегменту до безпеки підходять дуже суворо, і додатково встановлюють:

  • вогнетривкі двері між поверхами;

  • ілюмінатори з вогнестійкого скла, для візуального контролю за ситуацією;

  • сервісні пожежні ліфти для екстреного спуску.

Всі ці пасивні елементи захисту дають людям додатковий час для безпечної евакуації. У той час, коли рахунок йде на секунди, будь-яка допомога може зберегти життя і здоров'я людини. Важливо про це пам'ятати.

Вибирайте для життя ті новобудови, в яких забудовник приділяв багато уваги безпеці. Пам'ятайте, від пожежі не застрахований ніхто, тому краще перестрахуватися і встановити зайві системи безпеки, ніж бути до неї не готовим.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up