Де і яке м’ясо вигідніше придбати для шашлику: огляд цін у Хмельницькому

Де і яке м’ясо вигідніше придбати для шашлику: огляд цін у Хмельницькому
  • Літо, природа, ліс і, безумовно - шашлик.
  • Саме ця страва є однією з найпопулярніших у найтеплішу пору року.
  • Скільки коштує таке задоволення і де вигідніше придбати м’ясо читайте на нашому сайті.

Відпочинок на природі - один із найкращих способів відпочити влітку. У сімейному колі чи в оточенні друзів люди часто виїжджають за місто, аби насолодитися літніми днями. Не обійтися у цій справі без закупів. Овочі, фрукти, алкоголь, закуски - невід’ємна частина пікніку. Проте найголовнішою стравою на столі завжди є шашлик. Щойно приготовлене м’ясо зберігає запах диму та ароматних спецій. 

Сценарій такого відпочинку знайомий всім. Важливу роль у цьому відіграють етапи до його підготовки. Як правило, особливу увагу приділяють основній страві - шашлику. Ретельний вибір м’яса та його маринування відповідають за його смак. До слова, раніше ми вже писали про рецепти маринадів для м’яса. 

Цього разу, журналісти vsim.ua зробили огляд цін на м’ясо для шашлику на ринках і в магазинах Хмельницького. Зазвичай готують його зі свинини. Тож ми перевірили, де і скільки вона коштує. Де придбати вигідніше? Гортайте далі та дізнавайтесь.

Відео дня

Які ціни на ринках

М’ясо для шашлику сьогодні можна придбати всюди: від ринків і супермаркетів до м’ясних магазинів. Продавці пропонують різні частини свинини. Радять і підказують, яка краще підійде для приготування бажаної страви. Відповідно ціна залежить від вибору м’яса. На ринках його продають цілими шматками. Водночас в супермаркетах можна знайти порізане і навіть замариноване. Є можливість підібрати маринад за смаком. 

Скільки ж коштує м’ясо для шашлику? Щоб отримати відповідь на запитання - ми відправилися на центральний ринок. У м’ясному павільйоні вибір чималий. М’ясо й сало тут пропонує придбати чи не кожен продавець. Підійшовши до одного із них, люб’язно запитують: “Що вам давати?” Ми поцікавилися, що краще взяти для шашлику. 

Жінка демонструє чи не кожен шматок м’яса і оголошує ціни. Задня частина - 120 гривень за кілограм, а шия - 140.

Запитавши в інших продавців, стає зрозуміло: ціни скрізь майже однакові. Коливаються в межах 5-10 гривень. Так, на центральному ринку можна придбати задню частину свинини від 120 гривень за кілограм, шию - від 130. Пропонують тут і лопатку - від 100 гривень за кілограм. Поцікавилися ми й цінами на сальце. Вартість - від 40 гривень. При сумнівах у якості - на ринку його дадуть скуштувати. 

Згодом ми рушили на ринок “Ранковий”, що поблизу філармонії. Павільйон із м’ясом тут в рази менший за той, що в центрі міста. Та й самих продавців тут небагато. Широкий вибір товару мають не всі. 

Нет описания.

Ми підійшли до продавця, у якого було найбільше м’яса серед всіх його колег. Щоб придбати що-небудь, вишикувалася черга. Люди скупилися і ми нарешті запитали про вартість. Опитавши інших продавців, зробили висновок: свинячу шию продають від 130 гривень за кілограм, задню частину - від 110. За сало тут хочуть від 50 гривень.

В результаті, ціни на обох ринках майже збігаються.

Які ціни в магазинах 

Як правило, в м’ясних магазинах завжди великий вибір. Головною перевагою над ринками є те, що продають там вже мариноване м’ясо. Це дозволяє його придбати і тут же рушити на природу. Щоб дізнатися ціну, ми відправилися до магазину “М’ясна лавка”. Продавець каже, що для шашлику чудово підійде свиняча шия. Ціна - 169 гривень за кілограм. Сало тут продають від 32 гривень. А м’яса в маринаді наразі немає. За словами продавця, найчастіше його закуповують перед вихідними. Мовляв, попит тоді більший.

За вже майже готовим шашликом ми пішли до супермаркетів. Знайшлося таке у “Таврія В”. На вітрині є запаковані шматочки м’яса в маринаді. У наявності - шашлик “барбекю” та шашлик “асорті”. Відрізняються вони спеціями. Вартість на ціннику вказана за 100 грам. У самій пачці м’яса трохи більше, як кілограм. Загалом ціна за кілограм - 137,20. 

Продають мариноване м’ясо і в супермаркеті “АТБ”. Пропонують тут шашлик “по-кавказьки” і “бразильський”. Різниця - в спеціях. Вартість за перший різновид м’яса - 147,90. За другий - 142,60.

Відтак, м’ясо для шашлику вигідніше придбати на ринках. Та в такому випадку витратитися доведеться і на спеції для маринаду. Їх кожен підбирає за власним смаком. Ну а мариноване м’ясо хоч і коштує дорожче, та дозволяє зекономити час і скоріше поринути у відпочинок. Тож кожен вид м’яса, яке продають, має свої переваги. Який обрати - вибір за покупцями. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Николай Николаев

    Шашлык из свинины - это жаренное мяса на палке.Шашлык - это шейно-позвоночная часть молодого барашка(и только).

    Roma Dovgan reply Николай Николаев

    Это не шашлык это жаренная баранина на палке. Шашлык это только приготовленное на горной лозе Кавказа мясо молодого барашка (и только там).
  • Анонім

    В магазині краще купляти. Там кісток більше.
  • Valentina Vit

    Маринують яке майже зіпсоване щоб не чути запаху.Краще маринувати самому.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up