День завозу в секонд-хенді: як "залітають" і що купують хмельничани

День завозу в секонд-хенді: як "залітають" і що купують хмельничани
  • Щоб першими потрапити у магазин, хмельничани приходять за годину до відкриття.
  • Займають чергу і з бойовим настроєм “залітають” у приміщення, аби першими схопити якусь одежину.
  • Сьогодні, 23 березня, хмельничани “штурмували” “Євро секонд-хенд” на Панаса Мирного.

У секонд-хенді - “свіжий” товар. Одяг з Європи – 229 гривень кілограм. Щоб вибрати краще, треба добряче попрацювати ліктями. Відвідувачі діляться враженнями, що якість речей із значно перевищує ринкову. Іноді трапляється цілком новий одяг з етикетками. Але «спіймати» такий тяжко. Доводиться чатувати під дверима магазину з самого ранку.

«Головне – не ловити гав»

В середу перший день викладки товару. Тому черга починає формуватися ще за годину до відкриття. Переважна більшість клієнтів секонду на Панаса Мирного – студенти та молоді мами. Серед маси відвідувачів можна зустріти і чимало школярів. До речі, дівчат тут і не так багато, а ось юнаків від 16 до 22 років – повно. Деякі прийшли ще о 7.45. Головне тут «не ловити гав», говорять хлопці.

Відео дня

О 8.55 всі масово ринуть до дверей, розпочалася штовханина і крики типу: «Куди ти преш» або «Ви ще б на голову мені вилізли».

Найцікавіше відбувається в середині. Асортимент товарів різноманітний. На вішаках - куртки, чоловічі та жіночі сорочки, кофтини, майки і спідниці. Великий вибір джинсів, підліткового та дитячого одягу. Речі для самих маленьких лежать у великих деревʾяних контейнерах. В них також зберігають взуття, постільну білизну, ковдри, подушки та іграшки для малят.

Хлопці - за кросівками, жінки - за білизною

Особливий ажіотаж біля весняного верхнього одягу, чоловічого та дитячого взуття. Хапають все ще з порогу. А вже потім розглядають у примірочній. Консультанти говорять, що кількість речей для примірки необмежена, просто перед тим, як «заховатися за шторкою» одяг зважують, а речі на вішаках, дівчата ретельно перераховують і записують в блокнот.

Жінки копирсалися у великих дерев’яних контейнерах, де викладають нижню білизну, купальники і піжами.  Сюди поскидали речі, які не можна повішати. Накидавши на руки великі стоси одягу, люди вишукувалися в черзі до примірочної. Виявляється, пускають до них лише під контролем працівників “секонду”. Спершу зважують товар разом із вішаком, а потім вже заходять за штору для примірки. Працівниця записує в блокнот, скільки ви з собою взяли. Цю процедуру проходять і після того, як виходять з примірочної. Так тут намагаються уникнути крадіжок, попри те, що на стелі у різних кутках висять камери.

Більшість юнаків, щойно відкрилися двері, відразу ринули до контейнера зі взуттям. Примірку влаштували просто на підлозі, тримаючись один за одного.

  • Прийшов за кросівками на весну, - говорить студент Андрій. На фізкультуру згодяться і за 100-200 гривень. Яка різниця, які убивати, - говорить хлопець. Все одно, нові також дуже швидко стираються, то навіщо переплачувати. На вихід у мене є взуття, придбане в магазині, але, якщо чесно – дороге, а гірше за це, що із секонду. Минулого року, весною, взяв кросівки на ринку – не проносив і до осені. Перший дощ показав, що вони не якісні. Ноги промокли за кілька хвилин.

Про якість товару із секонд- хенду позитивно відгукуються і жінки. Наталія у магазині на Панаса Мирного не вперше. Цього разу прийшла з подругами. Активно розглядає джинси, набрала вже чималу кількість одягу на примірку. Говорить, що живе в приватному будинку. В магазині, зазвичай, обирає щось для садово-городніх робіт.

  • Сьогодні знайшла гарну вітровку, якість – супер, - говорить жінка. Звісно не нова, але виглядає нічим не гірше.

Не на камеру деякі покупці скаржаться, що молоді люди часто перепродують речі в інтернеті, видаючи їх за свої. Мовляв, або не підійшли по розміру, або родичі з Європи прислали. Адже на багатьох речах можна знайти бірки. Товари, які розміщені в  оголошеннях, продають вдвічі, а то й втричі дорожче, ніж їх купили у “секонді”. “Це просто такий бізнес”, кажуть покупці.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Alex Matytsin

    Реально покупать вещи недорого и в обычных магазинах. В фирме https://alumdevelop.ru/solntsezashhitnye-sistemy/zhalyuzi/zhalyuzi-dlya-spalni/ как раз есть много вариантов по приемлемым ценам и с доставкой.

  • Татьяна Ивасенко

    От вам наглядний примір.   Дівчатка, хто продає дитяче взуття? Або продьте де купляли👍
    Куплю гламурні туфлики 22 розмір
    На дівчинку👒👑
  • Татьяна Ивасенко

    Якби не купували в інтернеті такого б не було. Українці шмоточники і нічого святого у нас нема. Нажаль.
  • Semen Semenuch

    Дикурла..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up