«Депутатський фонд»: як хмельничанам отримати грошову допомогу

«Депутатський фонд»: як хмельничанам отримати грошову допомогу
  • Кожен мешканець міста може звернутися за матеріальною допомогою. Але для цього потрібна поважна причина.
  • На фінансовою допомогою звернулося більше людей, ніж є коштів в управління соцзахисту.
  • Що потрібно зробити, щоб отримати кошти, дізнавалися журналісти vsim.ua.  

Сім мільйонів гривень з бюджету Хмельницького виділили цього року для надання грошової допомоги. Частинку суми може отримати кожен мешканець міста, якщо у нього виникне така необхідність. Є способи отримання кількох сотень або й тисяч гривень. В основному на лікування. Але можна звернутися, якщо, наприклад, сталася надзвичайна ситуація - згоріла квартира.

- Нам виділили зараз 7 мільйонів. І цих коштів вже не вистачає. Маємо заяв на суму близько 8 мільйонів. Люди бідні, йдуть і звертаються. І це зрозуміло. Проблеми в них різні. В основному просять гроші на лікування. 4 мільйони ми вже виплатили. А минулого року виплатили 11,2 мільйона. І цього року сума може бути більшою. Нам додадуть ще, коли буде уточнення бюджету, - розповів vsim.ua начальник управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міськради Словян Воронецький.

Скільки і в кого грошей можна попросити

Звернутися з проханням про грошову допомогу можна до управління соцзахисту, депутата міськради, міського голови чи його заступників або в мерію. При цьому простого бажання отримати якусь суму коштів замало. Для цього має бути певна причина і документальне її підтвердження. Найменша сума, яку можна отримати – 200 гривень. Верхньої межі не визначено. Виділення грошей через звернення до:

  • Управління соцзахисту - 200 гривень
  • Депутата міської ради - 500 гривень
  • Міського голови або секретаря – 1000 гривень
  • Виконавчого комітету (через засідання)  – 5000 гривень
  • Міська рада (через сесію) – більше 5000 тисяч гривень

Пакет документів для отримання грошової допомоги:

Відео дня
  • копія паспорта громадянина України, який потребує допомоги, а саме сторінок, на яких вказані: прізвище, ім’я, по батькові громадянина, дата народження, серія і номер паспорта, коли і ким він виданий, місце реєстрації;
  • копія облікової картки фізичної особи – платника податків;
  • медична довідка або її копія, завірена печаткою закладу, який її надав, акт обстеження житлово-побутових умов проживання, акт про пожежу тощо;
  • довідка про склад сім’ї;
  • довідка про доходи заявника за останні шість місяців (про заробітну плату, стипендію, пенсію тощо).

Куди звертатися хмельничанам:

  • Хмельницька міська рада: вулиця Гагаріна, 3, тел./факс: (0382) 76 45 02
  • Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, вулиця Проскурівського підпілля, 32, тел. (0382)79-59-59

Також можна звертатися через штаби партій, від яких депутати пройшли до міської чи обласної рад:

  • БПП-Солідарність

Хмельницький, провулок Пушкіна, 11, телефон (0382) 76-44-22

  • ВО «Свобода»

Хмельницький, вулиця Кам'янецька, 2, офіс 204, телефон(0382)76-26-54

  • "За конкретні справи"

Хмельницький, вулиця Кам'янецька 12, кабінет 105, телефон (0382) 65-10-46

  • "Поруч"

Хмельницький, вулиця Кам'янецька, 66, телефон (0382) 70-50-97

  • "Самопоміч"

Хмельницький, вулиця Проскурівська, 45 офіс 36, телефон (067) 382 4080

  • ВО «Батьківщина»  

Хмельницький, вулиця Проскурівська, буд. 60/1, телефон: (0382) 65 61 96

"Депутатський фонд"

Одним із способів отримання грошової допомоги є звернення до депутата. Через них можна отримати до 500 гривень. Всього депутати мають право надати допомогу не більш, як на 10 000 гривень. Це і є так званий "депутатський фонд. На що просять гроші хмельничани, ми запитали в місцевих обранців.

“Мікрорайон Гречани один із самих малозабезпечених”

Віталій Худецький, депутат Хмельницької міськради, фракція «Об’єднання «Самопоміч»

- Мікрорайон Гречани один із самих малозабезпечених. Тому люди звертаються. Якщо людина дійсно потребує, то чому ю не використати можливість. До мене звернулося біля 20 людей. Коли люди просять більше, ніж ми можемо дати, то відправляємо їх  до мера. Багато людей, які дійсно потребують на лікування чи навіть на хліб, соромляться писати. А є й такі, хто пише на мене, як депутата, на мера і на всіх. Хочуть по максимуму видавити з нашої держави. Таке зловживання також присутнє.

«Стараємося нікого не обідити»

Ігор Добжанський, депутат Хмельницької міськради, фракція «Політична партія «Поруч»

- Дуже часто звертаються люди за допомогою. Скільки точно, я сказати не можу. Підрахунку не веду. Стараємося нікого не обідити. Основні причини – хвороби людей. Якщо не вистачає грошей із фонду соцзахисту, шукаємо інші ресурси.

 

«Пишуть одночасно мені і меру»

Анастасія Ярова, депутат Хмельницької міськради, фракція ВО «Свобода»

- Так, до мене зверталися люди про матдопомогу. В основному це на лікування. Були випадки коли люди приходили до мене, але у зв'язку з тим що від депутата вони можуть отримати лише 500 гривень, а їм для лікування (онкохворі) потрібно було більше, то вони переписували на міського голову і я вже міському голові відносила, аби вони отримали більшу суму для лікування. Були випадки, що писали на мене і на міського голову одночасно. Але допомогу можна отримати лише раз. Всього до мене звернулося більше 10 людей. Точної кількості заяв не пам’ятаю.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Valera Rosanov

    Цей Воронецький ше той жук.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up