Для хмельничан запровадять новий комунальний тариф. Дізналися деталі

Для хмельничан запровадять новий комунальний тариф. Дізналися деталі
Ілюстративне фото
  • «Хмельницькводоканал» запроваджує абонплату.

  • За обслуговування й заміну лічильників холодної води доведеться платити окремо.

Разом з водопостачанням та водовідведенням містяни будуть оплачувати «Хмельницькводоканалу» також і абонентське обслуговування. Комунальне підприємство на своєму сайті опублікувало публічні договори приєднання на надання послуг. Вони автоматично набудуть чинності за 30 днів для мешканців багатоповерхівок, якщо вони не укладуть окремі договори, і для мешканців приватних будинків, якщо вони не відмовляться від обслуговування.

У публічних договорах ідеться, що абоненти мають сплачувати:

  • Відео дня
    /li>

Абонентське обслуговування включає заміну та обслуговування вузлів комерційного обліку, тобто лічильників. Плата за абонентське обслуговування нараховується помісячно.

Опубліковані документи свідчать, що сума плати не залежатиме від споживання, тобто хмельничани повинні будуть платити, навіть якщо водою не користуються водою зовсім. Споживачі мають вносити плату до 20 числа місяця, наступного після місяця нарахування.

Додамо також, що норма про встановлення абонентської плати, яка включає внески за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, є у законі України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Абонентська плата вже була запроваджена раніше для комунальних підприємств «Хмельницьктеплокомуненерго» та «Південно-Західні тепломережі». Вона є однаковою для всіх споживачів незалежно від обсягів споживання та нараховується щомісяця. Для «Хмельницьктеплокомуненерго» це 16,89 гривні за тепло та 7,28 гривні за гарячу воду, для «Південно-Західних тепломереж» 17,45 та 9,18 відповідно.

Деталі щодо особливостей нарахування плати за абонентське обслуговування ми намагалися дізнатися у «Хмельницькводоканалі». Втім, нам не вдалося зв’язатися ані з виконувачем обов’язки директора Олександром Новосадом, ані з начальником контрольно-сервісного центру Степаном Кушлаком. Заступник міського голови Василь Новачок коментувати це питання відмовився.

Нагадаємо, що 1 січня набули чинності нові тарифи на основні послуги «Хмельницькводоканалу»:

Тарифи були встановлені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (96)
  • Руслана Величко

    скільки ще тарифів придумають і нащо? коли вони вже вспокояться?
  • Читач86

    Всё это дерьмо сами повыбирали,так то уж кроме себя никто не виноват!
  • Олександр Бойко

    Це з подачі нового  бугра ВК чи то хірурга чи геніколога. Нічого дивного усе закономірно
  • Людмила Старічкова

    Сьогодні заплатила266,80 грн. і так званий державний Ощадбанк ще 35 грн. за касове обслуговування.Це кінець світу, чи що ? За кусок паперу 35 грн. - це половина одноденної пенсії. Влада коли небудь зглянеться на людей, чи їм люди треба перед виборами, але й вже і там збираються щось намутити в свою сторону.

keyboard_arrow_up