«Електротранс» придбав 10 тролейбусів за 74 мільйона гривень. Коли вони будуть у Хмельницькому

«Електротранс» придбав 10 тролейбусів за 74 мільйона гривень. Коли вони будуть у Хмельницькому
Тролейбус «Богдан Т70117». Фото з сайту bogdan.ua
  • Нові тролейбуси придбали у корпорації «Богдан».

  • Їх отримають на умовах лізингу.

  • Гроші виплачуватимуть п’ять років.

  • Коли хмельничани зможуть проїхатися новими тролейбусами, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Депутати Хмельницької міської ради дозволили комунальному підприємству «Електротранс» придбати 10 нових тролейбусів та 10 автобусів. Відповідне рішення прийняли 14 грудня 2018 року. Ним передбачили, що транспорт купуватимуть на умовах лізингу.

Зокрема запланували придбати 10 нових тролейбусів, половина яких зможе їздити автономно на відстань до 20 кілометрів. На це піде загалом 74,22 мільйона гривень з міського бюджету. Договір лізингу мали укладати через «ПриватБанк» на термін п’ять років з правом дострокового погашення. Відсоткову ставку передбачили на рівні 16% річних у гривні.

Також мали придбати 10 нових автобусів з місткістю понад 100 пасажирів. На це передбачили 40,6 мільйона гривень з міського бюджету. Виплачувати гроші планували протягом п’яти років через «Укргазбанк» з відсотковою ставкою у 15,5% річних у гривні. Також міська рада можуть скористатися правом дострокового погашення.

Відео дня

Вчора, 27 травня, на сайті корпорації «Богдан» з’явилося повідомлення про укладення договору постачання нових тролейбусів та автобусів «Електротрансу». Зазначено, що для хмельницького підприємства виготовлять 10 тролейбусів «Богдан Т70117» та 10 автобусів «Богдан А70132». У повідомленні вказано, що сума контракту становить майже 100 мільйонів гривень. Також нагадують, що хмельничан вже возять понад 20 тролейбусів, виготовлених на заводі «Богдан».

На сайті корпорації наводять деякі технічні характеристики замовленого транспорту. Так, тролейбуси «Богдан Т70117» мають довжину 12 метрів та здатні перевозити до 105 пасажирів. «Рогаті» мають низьку підлогу та зручності для людей з інвалідністю. У повідомленні зазначається, що тролейбуси можуть обладнати кондиціонерами в салоні та кабіні водія, а також камерами відеоспостереження. П’ять із замовленої кількості зможуть їхати без контактної мережі на відстань до 20 кілометрів.

Автобуси «Богдан А70132» також мають довжину 12 метрів. Вони можуть перевозити до 106 пасажирів. В автобусах низька підлога та зручності для людей з інвалідністю.

За інформацією щодо постачання транспортних засобів ми звернулися до заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка. Він пояснив, що в повідомленні корпорації «Богдан» йдеться лише про тролейбуси. Договору про постачання автобусів ще немає, оскільки відсутнє рішення кредитного комітету банку. А воно буде лише після того, як виробнику перерахують аванс у розмірі 14,8 мільйона гривень.

Андрій Бондаренко розповів, що один звичайний тролейбус обійдеться міському бюджету в 6,2 мільйона гривень. А за кожен тролейбус на автономному ходу викладуть 8,5 мільйона гривень.

Вже у червні «Електротранс» отримає перші два тролейбуси, решта вісім будуть у місті до вересня. Де використовуватимуть тролейбуси на автономному ходу, ще не вирішили. Розглядають різні варіанти на тих вулицях, де немає контактної мережі, але досить великий пасажиропотік.

Читайте також: Що відомо про впровадження «Електронного квитка» у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • валентина

    А оплата зарплаты кондуктора и водителей троллейбуса почему такая маленькая Да потому что за 2000 000 льготников с сел с области и 480 000 пенсионеров с сел с области никто не проплатил електотрансу Проплачено только за 40 тыс пенсионеров Хмельницкого и 3000 льготников Хмельницкого с миского бюджета Введите пожалуйста е квиток , почему маршрутки и троллейбусы должны бесплатно возить область, также можно будет отслеживать пасажиро поток и денежный поток на маршрутах, потому что один маршрут приносит 25000 в день а другой и 3000 ненатягивает Тоже и по тролейбусам , один маршрут 5000 в день, а другой за четыре круга даже норму не вытягивает, бо все льготчики едут с сел
  • валентина

    Очень дорого содержать чужих приезжих детей, оооочень дорого ,про рождении хмельничан 350 детей в год, в Хмельницкий завозится 8000 сельских детей в детские сады и 6000 в школы каждый год , а ето растраты и на питание и на зарплату учителям , обогрев помещения, коммунальные платежи , а ещщще ГПТУ , где 10000 детей с сел учится , а платить стипендию, зарплату учителям, кормить их , коммунальные на общежития ВОБЩЕМ каждый год Хмельницкий мог бы покупать по 20 троллейбусов и без лизинга, если б не чужие покладки , не чужие дети
  • Євген

    про ціни потрібна ясність. По 2 млн.грн на штуці накручено якби.
    https://transport.sumy.ua/2018/02/07/trolley_tender/

  • Сер Макинтош

    Коли таможня нажереться)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up