Фірма Лабазюка придбала спиртзавод за 150 мільйонів

Фірма Лабазюка придбала спиртзавод за 150 мільйонів
Світлини зі системи «Prozorro.Продажі»
  • Розташоване підприємство в Нагірянці, що на Тернопільщині. 

  • Зараз не працює.

Фонд  державного майна на другому з початку війни приватизаційному аукціоні продав спиртзавод на Тернопільщині за 150 мільйонів гривень. 

Об'єкт приватизації розташований  в Нагірянці  Чортківського району  та офіційно йменується як Марилівське місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт».

Про це йдеться у системі «Prozorro.Продажі».

Відео дня

За право придбання спиртзаводу змагалися одразу четверо учасників. Стартову ціну підняли втричі – від  54,3 млн грн до 150 млн грн. Переможцем стало ТОВ «Вітагро Енерджі», що належить Сергію Лабазюку  – депутату Верховної Ради трьох останніх скликань, засновнику агрохолдингу VitAgro. Родом підприємець з Волочиська.

Після підписання договору купівлі-продажу новий власник отримає виробничі приміщення та устаткування, зерносклад та транспорт.

Нагадаємо, спирзавод заснували у 1920-х роках. Востаннє він проходив модернізацію в 2018-му. Профільна діяльність – виробництво етилового та денатурованого спирту. Зараз не працює. 

Підприємство має основне технологічне обладнання та підведені комунікації.

До слова, це друга спроба Фонду держмайна продати Марилівський спиртзавод. 

У листопаді 2020-го, зазначає «Ліга. Бізнес», найбільший молдавський виробник етилового спирту ZERNOFF запропонував за підприємство 120 млн грн, але потім відмовився купувати його, нібито через істотну розбіжність фактичної кількості майна, заявленого в електронному лоті.

Додамо, що Україна з вересня відновила проведення малої приватизації, яка була поставлена на паузу після початку повномасштабної війни.

Перший об'єкт Фонд Держмайна продав 19 вересня. Ним став Кобиловолоцький спиртзавод, що також розташований на Тернопільщині. Його купили за 70,2 млн грн.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (185)
  • Оксана Танчук

    Чого ті мільйони не дати на армію ?
  • Майя Музика

    Бідні люди і діти збирають  кошти бідним  захисникам на армію щоб допомогти а багаті тільки на все ціни піднімають і джипи міняють багачі коли ви найстетеся грішми схаменіця і подумайте що бідні солдати спасают нашу країну і гинуть їм треба ноги кланяється і помогати
  • Надія Хмельовська

    З миру бідного збирають по копійці ,щоб допомогти армії,а крахобори  тим часом купують нерухомість за сотні мільйонів,а ви голодні і холодні захисники захищайте цю нерухомість.

    Наташа Станіславчук reply Надія Хмельовська

    Надія Хмельовська спитати де воно такі гроші взяло ,депутат трьох скликань

    Галина Галина reply Надія Хмельовська

    Надія Хмельовська А армію,скотиняки, не віддали, а спиртзавод купило..
  • Oksana Rudyk

    І де це держслужбовці беруть такі гроші? Особливо під час війни???

keyboard_arrow_up