Фірма з Харкова хоче купити кар’єр на Хмельниччині за 62,4 мільйона

Фірма з Харкова хоче купити кар’єр на Хмельниччині за 62,4 мільйона
Тут і далі — фото з сайту «Prozorro. Продажі»
  • Підприємство прибуткове, але має борги.

  • Потенційний покупець переміг у торгах і тепер має заплатити 62,4 мільйона.

На Хмельниччині виставили на продаж державне підприємство «Закупнянський кар’єр». Воно розташоване у Закупненській громаді Кам’янець-Подільського району. Кар’єр нині працює й має прибуток, а разом з тим і борги. Стартова ціна підприємства — понад 19 мільйонів гривень з ПДВ. Однак знайшлася фірма, яка погодилася купити його значно дорожче.

Що відомо про кар’єр

Державне підприємство займається видобуванням вапняку та виробництвом продукції з цієї породи — щебенево-піщаної суміші, крупки, відсіву та борошна. Нині кар’єр працює і мало того, останнім часом є прибутковим. Протягом січня — вересня 2023 року кар’єр заробив майже 2,7 мільйона гривень. Такі дані є у системі електронних торгів «Prozorro. Продажі».

Однак якщо врахувати дані з 2020 року, вийде збиток у майже 4,2 мільйона гривень. Все через те, що 2021 року підприємство мало значні збитки. Крім того, підприємство винне різним організаціям майже 5 мільйонів гривень. Це тільки прострочені платежі, окрім яких є ще й поточні зобов’язання.

Відео дня

Станом на кінець вересня 2023 року на підприємстві було 85 працівників. Їхня середня зарплата складала понад 16,6 тисячі гривень.

Комплекс кар’єру в Закупненській громаді включає такі будівлі:

Ще є комплекс будівель у Сатанівській громаді.

На підприємстві також є дороги, залізничні колії, водопровідні мережі, поля фільтрації, лінії електропостачання, бурові свердловини, вагонна естакада, споруда для виробництва блоків, оптоволоконна лінія, бункери, майданчик для навантаження транспорту. Не підлягають продажу протирадіаційне укриття та частина дороги до підприємства. Також є транспортні засоби — вантажні та вантажопасажирські машини, навантажувачі, бульдозер, екскаватори, трактори, тепловози та крани.

Хто хоче купити підприємство

На продаж кар’єр виставили 1 лютого. Аукціон відбувся 23 лютого. На ньому перемогло ТОВ «Сухий порт», яке погодилося заплатити 62,4 мільйона гривень, включаючи ПДВ. Наразі аукціон перебуває у статусі «очікується опублікування протоколу», відомостей про оплату та укладання договору купівлі продажу у системі немає.

Протягом шести місяців з моменту укладання договору покупець повинен буде погасити борги, в тому числі з зарплати та податків, а також не звільняти працівників.

ТОВ «Сухий порт» зареєстроване у Харкові в серпні 2011 року. Його основним видом діяльності є неспеціалізована оптова торгівля, інші види пов’язані з нерухомістю, будівництвом та інформаційними послугами. Статутний капітал компанії складає майже 4,5 мільйона гривень.

Керівником фірми вказана Оксана Базилевич, вона ж записана у засновниках та кінцевих власниках. Крім неї, засновниками також вказані ТОВ «Видавничий дім „Центр фінансової інформації“» та ТОВ «Компанія з управління активами «Фінекс-Капітал». Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

photo 2022-06-29 13-17-25 (2).jpg

photo 2022-06-29 13-17-39.jpg

photo 2022-06-29 13-17-37.jpg

photo 2022-06-29 13-18-06 (2).jpg

photo 2022-06-29 13-17-19.jpg

photo 2022-06-29 13-18-01.jpg

Читайте також: Що найдорожче продали хмельницькі чиновники 2023 року (РЕЙТИНГ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Sergej

    В нас немає такого як схід, захід, в нас є одна країна і ми працюємо разом на благо країни, а з такими розуміннями, тоді не ображайтесь ви були є і будете рабами, тому що вам так нормально...
    Люди допомогти вам хочуть робочі місця відкрити, а ви як були такими, такими і залишитись, але якщо ніхто не викупе і не покриє борг, то хто буде винний?
    Знов східняки?
    То ж думайте головою що пишите...
  • Раиса

    Тепер схід у нас тут все скупить і будемо далі рабами.
    І так Хмельнику область доїли нещадно, усе з полів за копійки, село є село.
    Нашим мульйонерам по, вони нагребли для спокійного життя.

    Читач62 reply Раиса

    Що за вислови? Схід захід? Ви де живете? На камцатці ?
  • Татьяна

    Скільки можна все продавати це ж державне.
  • Андрій

    2 роки і окупить сеье

keyboard_arrow_up