Гроші, метри і земля: цифри з декларацій хмельницьких суддів, які вражають

Гроші, метри і земля: цифри з декларацій хмельницьких суддів, які вражають

Чим декларації суддів багаті? Після аналізу усіх посадовців склали рейтинг служителів Феміди. Підрахували і виявилося, що всі українські судді зберігають готівкою більше мільярда гривень. А скільки мають їхні хмельницькі колеги? 

 

 

Судді та члени їхніх сімей задекларували 1 055 562 917 гривень. У ТОП-10 найзаможніших готівкових служителів Феміди України увійшли 5 – з Києва та області, троє – з Харкова і по одному з Львова та Одеси. Якщо, наприклад, зважити суддівську готівку, то вийшло б майже 2418 кілограм. Рейтинг склали активісти ГО "Автомайдан", Канцелярської сотні та Центру протидії корупції.  

До цього ТОПу хмельницькі судді не увійшли. Але доходи, земельні ділянки і квадратні метри вже порівняли на сторінці проекту Prosud. Сортуючи за регіоном, можна побачити список суддів із найбільшими цифрами у гривнях чи квадратах. 

ТОП суддівських доходів 

Відео дня

.Інна Порозова, суддя Хмельницького міськрайонного, задекларувала 731 388 гривень сукупного доходу, отриманого нею за 2015 рік. Із своїх колег вона має найбільший дохід.  

ТОП прибутку на усю сім'ю

А от суддя Господарського суду Хмельницької області Олена Танасюк задекларувала 12 074 988 гривень прибутку на усю родину. У даній категорії це - найбільша цифра.

Найбільше готівкою 

Вражає сума готівкових коштів, яку тримає суддя Ярмолинецького районного суду. Андрій Соловйов задекларував іноземну валюту. На сайті Єдиного державного реєстру декларацій виставлені дві декларації судді за 2015 рік. Містять вони однакові дані, окрім одного нюансу. У розділі "Грошові активи" Андрій Соловйов вказав різні дані. В одній декларації -  82 000 доларів, а в іншій на один нулик більше - 820 000 доларів. І це при зарплаті у 194 528 гривень за рік. У суб'єкта декларування, до речі, не зазначені члени сім'ї. Згідно курсу валют на 15 грудня, у гривнях суддя має або 21,5 мільйонів, або 2,1. На сайті проекту Prosud подають такий топ суддів із найбільшою готівкою: 

Найбільша площа домівок сім'ї

Найбільше нерухомого майна має екс-голова Апеляційного суду Віктор Ковтун. В декларації зазначені 10 об'єктів нерухомості, цінні папери, три авто. Готівкою сім'я має 65 тисяч доларів (1,6 млн. грн.) та 600 тисяч у гривнях. 

Читайте такожУ вересні в Хмельницькому представили нове керівництво Апеляційного суду 

Найбільше грошей в банку

 В євро, доларах і гривнях тримає гроші в банку ще один звільнений суддя Апеляційного суду - екс-заступник голови Віктор Шершун. Загальна сума задекларованих вкладів - більше мільйона гривень. 

 Нагадаємо електронне декларування доходів та власності - вимога Європейського Союзу. Без її виконання Україна б втратила шанси на отримання безвізового режиму. Спочатку високопосадовці не надто хотіли показувати свої надбання. Тому у серпні з упровадженням системи електронних декларацій були проблеми. Але після того, як ЄС «натиснув» на депутатів, очікуваний закон про е-декларування був прийнятий. 

Читайте також: Зарплата у 10 тисяч і скромна декларація: що мають Симчишин і заступники 
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up