У Хмельницькому представили нове керівництво Апеляційного суду

У Хмельницькому представили нове керівництво Апеляційного суду
Новий голова Апеляційного суду Анатолій Марцинкевич

18 суддів Апеляційного суду вже попрощалися з суддівськими мантіями, ще трьох збираються звільнити. Міняють у суді і вище керівництво. На початку вересня керувати апеляційною інстанцією у Хмельницькому почав Анатолій Марцинкевич. Згодом поміняли і його заступника та двох суддів-секретарів. 

На початку вересня у зв’язку з досягненням 65-річчя свої повноваження склав голова суду Віктор Ковтун. На зборах суддів обрали нового керівника. Ним став суддя судової палати з розгляду цивільних справ, член Ради суддів України Анатолій Марцинкевич. Він почав свою кар’єру у 1989 році, коли став суддею міського суду. З 2011 року його призначили суддею апеляційної інстанції області.

Замінили в Апеляційному суді і заступника голови та суддів-секретарів судових палат з розгляду цивільних  та кримінільних справ. Вчора, 25 вересня, відбулися збори суддів, на яких і обрали нове керівництво. Посаду заступника голови суду зайняла Інна П’єнта, а крісла суддів-секретарів посіли Олег Ярмолюк та Сергій Болотін.

Відео дня

Поки хтось сідає у нові крісла, інші прощаються з суддівськими мантіями. Верховна рада прийняла рішення звільнити 18 суддів апеляційної інстанції області. Новоспечений голова каже, що відтепер кожен замість 10 годин буде змушений працювати по 14.


- В нас у суді було 50 штатних суддів, з них реально працювали лише 41. Рішенням Верховної ради у нас звільнено 18 суддів, ще 3 чекають рішення про звільнення. З 30 вересня вступить у силу новий закон про судоустрій, тому можливо, що ще щось буде мінятися, - каже Анатолій Марцинкевич.

За його словами, лише близько 10% справ з судів першої інстанції розглядають у апеляційному. За перше півріччя цього року місцеві суди розглянули 7630 справ про адмінправопорушення, з них тільки 105 оскаржували у апеляційній інстанції. З 12,5 тисяч кримінальних справ на апеляцію подали лише 664. Така ж статистика і по цивільних справах, з 13 тисяч оскаржили лише 1215. 

Заступницею голови суду стала Інна П'єнта, яка у судовій системі вже понад 10 роківОлег Ярмолюк буде суддею секретарем з розгляду цивільних справСуддею-секретарем з розгляду кримінальних справ буде Сергій Болотін

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Goodjar

    Анатолій Марцинкевич - это новое лицо? Скорее все старые на сладких местах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up