Хмельничани отримуватимуть дві платіжки за газ: чому так?

Хмельничани отримуватимуть дві платіжки за газ: чому так?
Ілюстративне фото
  • Для «Хмельницькгазу» встановили тариф на послугу доставки.

  • Хмельничани будуть сплачувати його окремим рахунком.

Від 1 січня хмельничани будуть отримувати по дві платіжки за природний газ. В одній буде вказана сума оплати за спожите блакитне паливо, а в другій — сума оплати за його доставку. Раніше і за сам газ, і за його доставку платили одним рахунком. Платіжка за доставку в січні та лютому буде одна, надалі будуть окремі рахунки щомісяця. Про це розповів комерційний директом ПАТ «Хмельницькгаз» Олександр Надольний. За його словами, тариф на послугу доставки встановила Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг постановою від 24 грудня 2019 року. Тарифи діятимуть на території Хмельницької області, за виключенням Шепетівки та Шепетівського району.

Для того, щоб розрахувати свою вартість доставки, потрібно знати обсяг спожитого газу за минулий газовий рік. Це період від 1 жовтня до 30 вересня. Обсяг газу потрібно помножити на тариф на розподіл. Це 1,044 гривні від 1 січня цього року. Отриманий результат потрібно поділити на 12 місяців. Зрештою і вийде вартість послуги доставки газу. Від 1 липня тариф на розподіл становитиме 1,2 гривні за кубічний метр.

Приклад розрахунку. Від 1 жовтня 2018 до 30 вересня 2019 року сім’я спожила 516 кубометрів газу. Якщо помножити 516 на 1,044 та поділити на 12 місяців, в результаті буде 44,89 (округлено). Саме такою і буде вартість доставки газу щомісяця. Від липня коефіцієнт становитиме 1,2, тому й вартість доставки газу зросте. У нашому прикладі вона становитиме 51,6 гривні.

Відео дня

Дізнатися споживання газу за минулий газовий рік можна в особистому кабінеті або у центрі обслуговування споживачів. Оплатити рахунок за доставку можна на кілька місяців наперед або й навіть на рік. Сплачені за доставку гроші будуть використовувати для забезпечення надійного функціонування системи газопостачання. Це і ремонти газопроводів, і придбання обладнання, і робота аварійної служби.

Так виглядатиме платіжка за доставку газу. За січень та лютий вона буде одна, надалі за кожен місяць окремо. Дані споживання та вартості наведені для прикладу

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ваня Ваня

    ПОЗОР
  • Таня Зальвовська

    Все для людей...
  • Sidorcuk Masa

    Паааатаму.Что их вселах миллионы, как китайцев.Их Нада переселить в город, раздать дармовые квартиры, раздать работы.А где их , тех работ взять?? Для них с сел всех? Вот и придумывают им работы с зарплатамы в коммунальных пидприемствах, а мы платить будем.Больше платить будем, чтобы им и на зарплату, и на премию,и на больничное, и на отпускные, и на тринадцатую,  и на оздоровче, и на материальные, и надбавка за интенсивность, иии на поездки в пионер лагеря или курорты за "0" % грн, и на новые дармовые квартиры выстачило.

    Анонім reply Sidorcuk Masa

    З сіл на передову на схід або на Польщу вкалувати ночами. Посади ви забираєте, ще й селюки винні у вас.

    Sidorcuk Masa reply Анонім

    И с города едут на передовую, но квартиры не дают)) Вон, даевецкий, уже шестой год на передовой, на передовой, анеза огородами, а не за 200 км, и подмены нет, и квартиру не дают, бо он из города. А с сел на гречанах понаделывали атошников для сел , и для тех хто не был справки раздали, и для тех , хто три недели , или три дня был, за 300 км, тоже уже атошников . Ага.Ага. И в Польшу городские тоже поехали. Там тоже им несладко.

    Анонім reply Sidorcuk Masa

    Хмельницький також село. По менталітету жителів. Та що суперечка безпіставнв.

    Sidorcuk Masa reply Анонім

    В смыслы?Атошникам с Хмельницкого квартир НЕДАЮТ, хмельничанам квартиры не давали и недают, так же и паев, земли недаю, АА работникам коммунальных служб, и приехавшим с сел квартиры роздают!!!
  • Марія Мехеєва

    Нема слів одні мислі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up