Суми в грудневих платіжках за тепло зменшать на 12%. Але хмельничани все одно заплатять

Суми в грудневих платіжках за тепло зменшать на 12%. Але хмельничани все одно заплатять
Ілюстративне фото
  • Переплачені кошти врахують в платіжках за січень.

  • Через перерахунок тепловики зазнають збитків на 10,2 мільйона.

  • Їх компенсують за рахунок міського бюджету.

Хмельничанам перерахують платіжки за тепло й гарячу воду. Вартість послуг за грудень зменшать на 12%. При цьому сплачені гроші врахують у січні як переплату. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету вчора, 9 січня. За словами заступника міського голови Хмельницького Анатолія Нестерука, через перерахунки теплопостачальні підприємства міста зазнають збитків. «Хмельницьктеплокомуненерго» недоотримає 7,8 мільйона гривень, а «Південно-західні тепломережі» — 2,4 мільйона. Збитки планують компенсувати за рахунок міського бюджету, тобто за рахунок платників податків. Таким чином хмельничани заплатять за діючим тарифом незалежно від перерахунків.

Рішення виконкому на тарифи не вплине. Зараз вартість однієї гігакалорії тепла для споживачів «Хмельницьктеплокомуненерго» становить 1480,92 гривні, а для «Південно-західних тепломереж» — 1499,51 гривні. Вартість гарячої води становить 87,59 гривні за кубометр для «Хмельницьктеплокомуненерго». У «Південно-західних тепломереж» гаряча вода коштує 86,08 гривні за кубометр за наявності рушникосушильника та 79,56 гривні без рушникосушильника.

Нагадаємо, що 24 грудня Кабінет міністрів прийняв постанову щодо перерахунку сум у платіжках за тепло та гарячу воду. Це пов’язано з тим, що фактична вартість природного газу зараз нижча, ніж закладена у тарифах. Саме на цю постанову посилалися під час прийняття рішення щодо перерахунків. Згідно з документом, якщо у споживача є борги за тепло чи гарячу воду, переплачені гроші підуть на їхнє погашення.

Відео дня

Відзначимо, що ні у тексті постанови, ні у новині на сайті Кабміну немає прямої вимоги до місцевих органів влади про зміну нарахувань. Так, у повідомленні на сайті відомства сказано, що «теплопостачальники можуть перерахувати платіжки». Також ідеться про те, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук «звернувся до міських голів та органів місцевого самоврядування, аби вони провели відповідні перерахунки».

Сьогодні, 10 січня, на сайті міської ради повідомили про прийняте виконкомом рішення щодо перерахунків. Пояснення у тексті новини зовсім інше, ніж те, що звучало під час засідання виконкому:

«В першу чергу перерахунок можливий завдяки постійній модернізації котелень, заміні теплових мереж, використанню альтернативних джерел енергії, виробництву власної електроенергії», — сказав міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Постанова Кабміну від 24 грудня у повідомленні не згадується.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олена Тіткова

    Я заплатила.І вчора з'явилася переплата в 130грн.
  • Галина Фурман

    А чому збитки тоді як ціна на газ в листопаді та грудні знизилася,чи у нас так як у НАКНАФТОГАЗі рахують одні збитки і зарплата нараховується у млн.грн.

    Сіма reply Галина Фурман

    Напевно вже тоді керівники запланували підвищити собі зарплати чи збільшити премії, а потім довелось знизити тариф. Відмовитись від запланованого зростання своєї зарплати вони вже не можуть звісно, вот і виникли збитки.
  • Руслан Белицкий

    Та ну на
  • Сіма

    Та вам скільки не заплати, то ви завжди ниєте, що у вас збитки. Ненажерливі. Тому і ростуть у вас борги, бо люди вже втомились від вашої ненажерливості і безвідповідальності.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up