Хмельничанка вимагала півмільйона компенсації у лікарів перинатального за неякісні послуги

Хмельничанка вимагала півмільйона компенсації у лікарів перинатального за неякісні послуги
Фото ілюстративне
  • Під час вагітності медики не помітили в дитини вроджені вади. 

  • Жінка подала до суду на перинатальний та двох лікарів, які роблять УЗД. 

  • Компенсацію їй таки виплатять, однак сума вдесятеро менша. 

Жителька Хмельницького подала судовий позов проти міського перинатального центру та двох лікарів-діагностів. Жінка звинуватила медиків у неякісному наданні послуг. Каже, під час вагітності вони не помітили в немовляти вади ручки. Розповідаємо подробиці. 

У судовому вироку пишуть, що вагітна жінка стала на облік вагітна у травні 2018 року. Впродовж вагітності вона відвідувала жіночу консультацію 10 разів. Хмельничанка робила всі необхідні аналізи та обстеження. Також майбутня мати кілька разів проходила УЗД. Під час обстежень лікарі не помітили у дитини жодних вад та запевнили матір, що з немовлям все в порядку. 

Але після народження жінка побачила, що у дитини є вада на руці. Вона подала в суд на перинатальний та двох медиків, які проводили УЗД. Каже лікарі не побачили вроджену ваду і не попередили вагітну. 

Відео дня

Жінка вимагала сплатити їй 500 тисяч гривень моральної компенсації. Вона вказала, що через сильний стрес лікувалась у неврології. Суд задовольнив вимогу хмельничанки лише частково.

— Вона пояснила та обґрунтувала моральну шкоду обмеженням доступу до інформації про стан дитини до народження, що не надало можливість підготуватись до народження дитини з інвалідністю. Непоінформованість позивачки про редукційну ваду кінцівки лікарями-діагностами, що проводили ультразвукове дослідження, обмежило її здійснити заощадження для протезування за час вагітності, продумати дії для ефективної допомоги дитини, — йдеться у позові.

Медики, які проводили УЗД, свою вину в суді заперечили. Вони кажуть, що дотримувались встановлених нормативів ультразвукової діагностики.

Суд ухвалив стягнути 50 тисяч гривень з Хмельницького міського перинатального центру та двох лікарів-діагностів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (148)
  • Sergey Lysenko

    Не  робіть крайніми лікарів,  всі сліпі?  Що не бачать розкрутку  маховика не в ту сторону, кожен його розкручує своїми діями чи бездіяльністю.
  • Валентина Саливон

    Молодец.
  • Валентина Горячева

    Покажіть хоча б одного лікаря, який визнав свою провину!!!!!!
  • Оксана Степко

    В тому роддомі і лікарі всі "від бога",а особливо наталія королюк,яка взагалі не розпізнала що почалися роди,в результаті дитина загинула в утробі,про узд -освіти 0,давно пора закрити.

keyboard_arrow_up