«Хмельницькгаз» хоче підняти тариф, бо бракує грошей на зарплати працівникам

«Хмельницькгаз» хоче підняти тариф, бо бракує грошей на зарплати працівникам
Фото ілюстративне
  • У «Хмельницькгазі» скаржаться, що через низьку зарплату від них йдуть працівники. Крім того, не вистачає коштів на ремонт газових мереж.
  • Вважають, що ситуацію може змінити підвищення тарифу на газ.
  • Чи будуть платити хмельничани більше за блакитне паливо, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Вже півтора роки українці сплачують за газ по 6,96 гривні за кубічний метр. З цієї суми близько 71% отримує НАК «Нафтогаз України». Регіональні газові компанії залишають собі лише близько 7%. У середньому це 51 копійка з кожного кубічного метра. Для Хмельниччини ця цифра дещо більша — близько 70 копійок. Називають це тарифом на розподіл. За рахунок нього обслуговують мережі, закуповують обладнання, покривають транспортні витрати та платять зарплату працівникам.

У «Хмельницькгазі» кажуть, що цей тариф є занадто низьким. Керівництво компанії вже неодноразово зверталось у НКРЕКП, але жодної відповіді так і не отримало. Пояснюють, що через це їм не вистачає коштів на обслуговування газових мереж і на зарплати працівників. Тільки з початку року «Хмельницькгаз» залишили 322 працівника. Зарплата в 5000 гривень змушує людей звільнятися, а нових робітників залучити важко.

Відео дня

До того ж, газорозподільчі мережі вже давно потребують ремонту. Щороку на обслуговування та модернізацію потрібно близько 127 мільйонів гривень. А держава ж виділяє лише 20. Погіршує ситуацію також заборгованість населення за спожитий газ. Жителі області вже заборгували майже 300 мільйонів гривень, з яких 170 — отримувачі субсидій.

— Це може призвести до того, що одного чудового дня ви відчуєте у під’їзді витік газу, подзвоните сюди, а ми вам скажемо: «Вибачте, але немає на чому виїхати, немає кому виїхати»… Не залишиться людей і у підприємства будуть великі борги перед тим же самим Укртрансгазом, які воно вчасно не зможе погасити. Коли вже побачать, що все, можливо, тоді будуть здійснювати якісь кроки. Ми просимо не доводити наше підприємство, і не тільки наше, до такої ситуації, — пояснює фінансовий директор «Хмельницькгазу» Олександр Храпицький.

Вихід із ситуації бачать у підвищенні тарифу на розподіл до орієнтовно 1 гривні 50 копійок. Та переконують, що не просять підвищувати вартість газу загалом, а лише збільшити їхню частку за рахунок коштів, які отримує з кожного кубометра «Нафтогаз». Якщо минулого року головне газове підприємство країни отримало 39 мільярдів гривень прибутку, то «Хмельницькгаз» мав збиток у 24 мільйони. А вже у цьому році він може стати ще більшим — близько 134 мільйонів. Якщо ж ситуація не зміниться, то газівники не виключають, що будуть виходити на мітинги.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (103)
  • Ирина Романова

    Что сделали с страной ? Боже...
  • Lesya Andreyko

    на сьогодні у "Хмельницькгазі" є вакантні 244 посади: слюсарі, монтери, газозварювальники водії , контролери та ін). Будь ласка, кого влаштовує зарплата - ласкаво просимо. Тел. відділу кадрів (0382) 71 04 60.

    Сіма reply Lesya Andreyko

    А ще кажуть що різниця між зарплатою керівництва і працівників апарату у рази вища від зарплат інших працівників і це сприймається як образа. Думаю, що вашому керівництву потрібно працівникам підняти зарплату, знизивши розрив до 10% і все буде гаразд. І працівники відчують повагу і кошти будуть на зростання зарплат слюсарям, монтерам і т.д.

    Сіма reply Lesya Andreyko

    Може справа не лише в розмірі оплати, але й ще й відношенні керівництва до працівників? Знаю людей, які у вас працювали, то розповідають, що керівництво працівників має нізащо і часто це є основною причиною звільнення. А зарплати кажуть відносно нормальні, хоча б було б непогано якби були вищі.
  • Елена Рудакова

    Ты  посмотри , как позажирались твари ,зарплата
    в5000тыс им мало.Вот,когда люди выйдут на митинг то по морде били чайником, самоваром и паяльником..Суки

    Lesya Andreyko reply Елена Рудакова

    запрошуємо до нас роботу, зарплата у 5 тис..грн. гарантована) ніхто Вам не давав права ображати працівників

    Сіма reply Lesya Andreyko

    І взагалі виставляйте претензії Нафтогазу. Нехай менше від вас забирає. А то хочете бути дуже добрими перед київським керівництвом за рахунок пенсіонерів і т.д.

    Сіма reply Lesya Andreyko

    А якщо на вашу посаду чи посаду керівника, то яка зарплата? Не плануєте звільнятись?
  • Чернега Галина

    Керівництво може поділитися з/п зі своїми
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up