«Хмельницькгаз» зобов’язали повернути гроші споживачам. Компанія планує оскаржувати рішення

«Хмельницькгаз» зобов’язали повернути гроші споживачам. Компанія планує оскаржувати рішення
Ілюстративне фото з сайту ru.oxu.az
  • Нацкомісія з регулювання енергетики оштрафувала підприємство на 850 тисяч гривень.

  • «Хмельницькгаз» також зобов’язали повернути хмельничанам гроші.

  • Компанія планує оскаржувати рішення.

Національна комісія з питань регулювання енергетики та комунальних послуг оштрафувала «Хмельницькгаз» на 850 тисяч гривень. Підприємство покарали через нарахування споживачам плати за приведення газу до нормальних умов. Також «Хмельницькгаз» зобов’язали повернути споживачам гроші. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв. Разом з хмельницьким підприємством штрафи отримали 6 інших регіональних постачальників газу.

Що таке приведення газу до нормальних умов

Нормальні (стандартні) умови — це температура +20 градусів за Цельсієм та тиск 760 міліметрів ртутного стовпчика. Об’єм газу знижується при зниженні температури. Лічильники більшості приватних будинків розташовані на вулиці, а більшу частину газу вони отримують у зимовий період, коли опалюють ним житло. Тому вони споживають більший об’єм газу, аніж фіксують їхні лічильники. Для компенсації різниці регіональні газові компанії застосовують спеціальні коефіцієнти, які враховують розташування лічильника та тип споживача.

Що кажуть у «Хмельницькгазі»

Підприємство планує оскаржувати рішення НКРЕКП. Про це журналістам vsim.ua розповіла прес-секретар компанії Леся Андрейко. Вона зазначила, що дії НКРЕКП не співпадають з нормативними документами. Докладно розповісти про позицію компанії Леся Андрейко пообіцяла завтра, 28 березня. Слідкуйте за оновленнями на сайті vsim.ua, а також на наших сторінках у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Відео дня

Читайте також: Якщо хмельничани вчасно не заплатять за газ, то залишаться без субсидій

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Alexandr Didenko

    То може й воду до нормальних умов треба привести? А краще їжу, бо коли холодно, то більше хочеться їсти!
  • Діма Сококол

    Цікаво
  • Katrin Cat

    Вони із своїм газом взагалі уже озвіріли
  • Сергей Кнец

    Я знав, що старі чемодани ще пригодяться!!! Насипай, чаво уж там)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up