Якщо хмельничани вчасно не заплатять за газ, то залишаться без субсидій

Якщо хмельничани вчасно не заплатять за газ, то залишаться без субсидій
  • 80% хмельничан, які отримують субсидію, мають борги за газ. 
  • Якщо вони не сплатять заборгованість, то залишаться без соцдопомоги на наступний рік. 
  • Крім того, їм можуть відключити блакитне паливо. 

 

У березні 2019 стартувала монетизація субсидій. Тепер хмельничани, яким була призначена соцдопомога на опалювальний сезон, отримали її грошима. Тому 175 тисяч субсидіантів, які користуються газом, мають оплатити рахунки у повному обсязі. Проте, як пояснюють, в "Хмельницькгаз збуті", мешканці не поспішають розраховуватися за спожите блакитне паливо. Заборгованість за газ вже сягнула 350 мільйонів гривень. 

- Не всі субсидіанти зрозуміли механізм та призначення монетизації, який, до того ж, співпав у часі з отриманням підвищених пенсій та доплат. Деякі клієнти вже отримали гроші, а рахунки за газ надійшли пізніше. Нам вже відомі непоодинокі випадки, коли субсидійні гроші споживачі використовують на побутові цілі. А це може призвести до ще більших боргів, - каже керівник "Хмельницькгаз збуту" Андрій Левицький. 

Зараз хмельничани мають сплатити за газ за лютий. Проте якщо раніше субсидія відразу приходила на рахунки споживачів, а мешканці мали сплатити лише обов'язковий платіж, то вже за минулий місяць сплаті підлягає вся сума, що зазначена у рахунку. Крім того, проплату варто робити протягом 5 днів після отримання платіжки. 

Відео дня

- Потрібно пам'ятати, що наявність просроченої заборгованості принаймні за один місяць, яка по всіх комунальних послугах перевищує 340 гривень, вже є причиною позбавити права на подальше отримання субсидії. Це означає, що на наступний рік соцдопомогу можуть зовсім забрати, а ми, у свою чергу, матимемо право відключити споживача від газопостачання, - пояснює Андрій Левицький. 

Нагадаємо, що субсидію, яка була призначена до 31 грудня 2018 року, тепер виплачуватимуть готівкою. А якщо соцдопомогу надали з січня 2019 - то вона надходитиме на рахунок споживача в "Ощадбанку". 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сіма

    Буде встановлена адекватна ціна на газ тоді отримаєте оплату.А поки завищена у рази оплати не буде. І не лише за газ, але й інші комунальні платежі, які також залежать від ціни газу. Окрім субсідієотримувачів платити ніхто ха таких умов не буде
  • IGOR

    Так а причём здесь газ?))
    Наявність просроченої заборгованості принаймні за один місяць, яка по всіх комунальних послугах перевищує 340 гривень, вже є причиною позбавити права на подальше отримання субсидії

    Петя По reply IGOR

    80% хмельничан, які отримують субсидію, мають борги за газ. - при тому газ, що більшість мають за нього борги. А у сукупності з іншими комунальними послугами, це позбавляє субсидії. Та і що таке 340 грн? Це лише 40 кубів газу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up