Хмельницьким бюджетникам урізали зарплати

Хмельницьким бюджетникам урізали зарплати
Ілюстративне фото
  • Скорочувати виплати на період воєнного стану дозволив уряд.

  • Встановлений мінімум — дві третини окладу.

Працівникам бюджетних установ у Хмельницькому урізали зарплати. В окремих випадках скорочення склало до третини сум. Про це журналістам vsim.ua стало відомо з власних джерел.

Начальник фінансового управління Хмельницької міськради Сергій Ямчук у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що керівники установ можуть самостійно встановлювати суми зарплат працівників. Це передбачено відповідною постановою Кабміну. При цьому встановлений мінімум — дві третини окладу.

Сергій Ямчук зазначив, що керівники установ визначають суми зарплат самостійно. Втім, за його словами, дві третини окладу — це занадто мало, тому фактично працівникам платять більше.

Відео дня

Щодо бюджетної ситуації в цілому Сергій Ямчук розповів, що надходження до нього знизилися. Фінансуються наразі захищені статті видатків та видатки на посилення обороноздатності. Інші платежі казначейська служба зараз не проводить.

Нагадаємо, що минулого тижня, 9 березня, депутати міськради прийняли програму національного опору, на яку планують витратити 85 мільйонів гривень. Гроші витратять на територіальну оборону та заходи з посилення обороноздатності міста.

Крім того, установи Хмельницької ОТГ зараз витрачають гроші на оплату комунальних послуг у місцях розміщення переселенців. За словами Сергія Ямчука, ці витрати будуть компенсовані з державного бюджету. Це передбачено окремою постановою Кабміну.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Микола Карасюк

    А може на період воєнного стану не з бюджетників дерти їхні копійки, а з Облгазу забрати гривні за транспортування газу. Сума вийде набагато більша, і люди із задоволенням підуть на це, щоб допомогти ЗСУ а не якомусь хапузі, який пальцем не поворухнув, щоб зробити це транспортування
  • Валентина Синенко

    Тільки хмельницьким?
    Розпорядився чи дозволив уряд????
  • Oksana Oksana

    Та влада зовсім зглузду зїхала
  • Анастасія Чепорнюк

    Ціни на продукти піднімають комуналка не зменшують ціну ні на шо це вопще кошмар шо робиться.

keyboard_arrow_up