Хмельницький виділив ще 20 мільйонів на будівництво Палацу спорту

Хмельницький виділив ще 20 мільйонів на будівництво Палацу спорту
  • Задля виділення коштів Симчишин скликав позачергову сесію міськради.

  • Депутати вирішили забрати фінансування з інших проектів, аби отримати мільйони із держбюджету.

Депутати Хмельницької міської ради зібралися на позачергову сесію. Засідання проводили сьогодні, 14 травня. Розпорядження про скликання міський голова Хмельницького Олександр Симчишин підписав напередодні, 13 травня. У порядку денному сьогодні було лише одне питання — «Про внесення змін до бюджету міста Хмельницького на 2019 рік». Його розгляд тривав лише 20 хвилин.

Головним рішенням цього дня стало виділення додаткових грошей на будівництво Палацу спорту. На зведення комплексу додали 19,787 мільйона гривень. З цієї суми 8,287 мільйона змогли залучити за рахунок збільшення загального фонду міського бюджету. За словами Олександра Симчишина, йдеться про перевиконання надходжень до бюджету в першому кварталі цього року.

Решту грошей, 11,5 мільйона, залучили за рахунок скорочення витрат на ряд інших проектів:

Відео дня
  • будівництво дитячого садочка на Шостаковича, 28А

  • реконструкцію приміщень НВК №10 на Водопровідній, 9А

  • будівництво Льодового палацу на Прибузькій, 7/3А

  • реконструкцію каналізаційно-насосної станції у Лезневому

  • реконструкцію приміщення для управління адміністративних послуг на Кам’янецькій, 38

  • будівництво НВК на Залізняка, 32

За словами Олександра Симчишина, скорочення витрат є тимчасовим та не вплине на перебіг робіт на цих об’єктах. Міський голова говорить, що фінансування повернуть, коли наступного разу коригуватимуть бюджет на 2019 рік.

Також Олександр Симчишин пояснив, чому для вирішення цього питання потрібно було терміново скликати сесію. За його словами, сьогодні о 14:30 у Кабінеті Міністрів України має відбутися засідання міжвідомчої комісії. Вона вирішуватиме, чи виділяти гроші на будівництво Палацу спорту в Хмельницькому. Однією з умов є виділення з міського бюджету грошей на будівництво у розмірі 10% від загальної вартості. Раніше для спорудження комплексу виділяли 8,5 мільйона гривень. Разом із виділеними сьогодні грошима сума сягнула необхідної десятої частини загальної вартості.

Крім цього, сьогодні депутати прийняли кілька інших рішень. Зокрема, перерозподілили гроші для виконання програми «Громадські ініціативи». Обранці зменшили суму видатків, передбачених для управління економіки на 129 тисяч гривень. Цю суму передали управлінню молоді та спорту.

Також перерозподілили гроші, передбачені для створення індустріального парку «Хмельницький». Із загального до спеціального фонду управління економіки передали 100 тисяч гривень. Крім цього, у зв’язку з коригуванням проектно-кошторисної документації змінили назву робіт із реконструкції каналізаційно-насосної станції у Лезневому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • валентина

    Сьомочка ай да молодец,  патамучто на детсадах и школах незарабртаеш, платить 12 млн в годгод за одно учреждение  тока на зарплату с бюджета города Детей много размножают в селах , не приписывают, а здесь им все и питание и учителя и ГПТУ за счёт города а благодарности нуль тока дай то дай сьо , телепузики сельские , молодец сьомочка, умная голова И вообще не понимаю зачем раздувают офисы, кабинеты, реконструкции,боо приезжим с села нужна работа?
  • Lyudmila Sotskaya

    Боже ,дай терпіння.
    Злодій на злодійові та ним погане.
    От вам ВО,,Свобода,,,чесні пречесні.......
  • Вова Козырь

    Хватит воровать.
  • Вася Прозорий

    Бо на палацах добре в кишеню класти фюреру формувати кесик
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up