Кавуни на хмельницькому ринку дорожчають. Що кажуть продавці

Кавуни на хмельницькому ринку дорожчають. Що кажуть продавці
  • Ще не встигли наїстися кавунів цього літа?
  • Зараз ціна на них підскочила в два, а й то в три рази. 
  • Чому дорожчають баштанні, запитували у продавців журналісти vsim.ua.

 

А як часто ви купуєте кавуни? Кажуть, літо пройшло дарма, якщо так і не встигнути його наїстися. Найбільший пік – кінець серпня. Торговці вважають, що саме тоді ця гігантська ягода найбільш соковита. Та цей сезон виявився не надто багатим на врожай. А ціни в свою чергу, поповзли вгору. Продавці скаржаться, смугастий баштан стали купувати менше. Журналісти vsim.ua вирушили на продовольчий ринок у Дубовому. За скільки продають і що кажуть там?

На так званій оптовій алейці раніше було повно машин, завалених кавунами. Цього разу нарахували лише кілька точок. Можливо, з самого ранку їх було більше. Всі привезені з Херсону. Кавуни продають по 6 гривень, в інших місцях – по 7-8 за кілограм. Торговці розповідають, минулого сезону ціна була в середньому 2 – 2,50 гривень за кілограм. Виходить, вартість підскочила вдвічі, а то й в тричі. Нарікають на погоду.

Як інформує Аграрне інформаційне агенство, на територіях південних областей поля постраждали від спеки.  На Херсонщині ж пройшли дощі з градом, що теж погано вплинуло на стан полів. Кажуть, що ціни зараз є рекордними для середини серпня за останніх п'ять років. 

Відео дня

Кажуть, що багато врожаю кавунів просто згоріло

- Все через погоду. Згоріло все, коли було сонце. Зараз сезон і ще як мінімум півтора місяця кавуни будуть. Можливо якщо так піде, то далі ціни тільки будуть рости, - говорять продавці.

На рину також додають, урожай треба збирати вночі. Багато хто порушував це правило і робив це в спеку. Через те, що його не встигали збирати з полів, багато баштанних попсувалось. 

Дині ж на ринку тримать лідерство. Їх продають вже три місяці. Ціни різні - є за 6 гривень за кілограм, є за 12-15 гривень. 


Продавці скаржаться, що покупців поменшало цього літа

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up