Коли платіжки «космос». Як хмельничанам заощаджувати на комуналці

Коли платіжки «космос». Як хмельничанам заощаджувати на комуналці
  • Не лише омріяне тепло в оселях, а й страх за кругленькі суми в платіжках
  • З початком опалювального сезону хмельничани шукають способів заощаджувати
  •  Як зекономити на сплаті за комуналку безпечно, дізнавались журналісти vsim.ua.

Зі страхом чекаєте рахунків за тепло і газ? Заощаджувати на комунальних послугах можна. При цьому не потрібно відмовлятись від комфортного життя. Багато хмельничан чули про енергоефективність, однак не всі знають, як елементарні правила можуть не лише зекономити сімейний бюджет, а й навіть зменшити негативний вплив на природу. Як зробити це раціонально і головне легко, журналістам vsim.ua розповіла менджерка проектів в ГО «Хмельницький енергетичний кластер» Світлана Каритун.

- Економія в аспекті комунальних послуг – це не про завдання шкоди собі і відмова від необхідного для комфортного життя, а про раціональне поводження з ресурсами, продумані рішення в квартирах та будинках. Тут ми можемо говорити про енергоефективність та енергозбереження, які не тільки економлять бюджет сім’ї, компанії тощо, а й допомагають мінімізувати негативний вплив на екологію (чим більше ми використовуємо ресурсів, ти більше їх потрібно виробляти, що досить часто згубно впливає на повітря, яким ми дихаємо, наприклад – ТЕЦ).

Відео дня

А ось прості рекомендації, які допоможуть економити продумано і не нашкодити довкіллю:

Встановіть лічильники

- При встановлені лічильників, наприклад, на воду, електроенергію, газ, ви будете платити лише за спожите. Варто також час від часу перевіряти технічний стан лічильників, адже від цього залежить чи правильно нам нараховується оплата за спожиту воду.

Бережіть тепло

-   У Хмельницькому всі квартирні будинки обладнані тепловими лічильниками і за тепло в домівках ви точно будете платити по лічильнику. Але важливо не випускати тепло з будинку/квартири. Для цього варто вичислити щілини, які забирають ваше оплачене тепло. Часто, тепло виходить через щілини у вікнах, дверях, тонкі стіни будинків. Для останнього рекомендується утеплювати будинки, якщо ви цього ще не зробили. Не варто нарікати на те, що потрібно вкласти певні кошти на це, адже без утеплених стін ви все одно викидаєте власні гроші на вітер.

Замініть освітлення

-  Важливо правильно підібрати освітлення для власної домівки, адже, типові лампи розжарювання є не енергоефективними і їх потрібно часто змінювати. Варто подумати про LED освітлення.

Не забувайте про воду

-  Про правильне поводження з водою також варто задуматись. Навіщо випускати воду просто так, поки ви чистите зуби, голитеся, чи вичищаєте пригоріле від посуду? Якщо порахувати, то ви так чином втрачаєте декілька смачних горняток кави на місяць.

Дайте відпочинок приладам

-  Економити газ також реально. Коли куховарите і ваша страва закипіла, то варто зменшити вогонь, адже більше 100 градусів ви точно не наженете, а менший вогонь в конфортці після кипіння зберігає температуру.

-  Зверніть увагу на пристрої, які ви залишаєте в пасивному стані увімкненими, а вони з’їдають електроенергію. Тому виймайте зарядні пристрої із розеток, коли ваш гаджет не на зарядці, вимикайте електричні чайники та тостери.


Друзі, діліться своїми коментарями, як вам вдається заощаджувати на комунальних послугах.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Роман

    Нічого путнього...
  • rocno6

    Богатые и нищие.... продали страну. Коммуналка - это как золото стало, коммунальное золото.
  • Достоевский

    А где совет выключать Caps Lock и Num Lock на клавиатуре? :)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up