Компанія Гереги купила Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів за кілька сотень мільйонів

Компанія Гереги купила Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів за кілька сотень мільйонів
Фото зі сторінки Хмельницької обласної державної адміністрації у Facebook
  • Новий власник вже планує модернізацію підприємства.

У серпні 2021 року через аукціон Prozorro відбулася приватизація Дунаєвецького комбінату хлібопродуктів. Про це повідомили на сторінці Хмельницької ОДА у Facebook. Переможцем торгів став агрохолдинг “Епіцентр Агро”, власником якого є депутат Олександр Герега.

В результаті приватизації державний бюджет отримав майже 228 мільйонів гривень.

За словами директора комбінату Надії Ковбасюк, тут давно чекали на нового власника. В останні роки підприємство не розвивалося, а виживало, хоча матеріальна база його повністю збережена.

Відео дня

Невдовзі тут планують розпочати демонтаж застарілих конструкцій та модернізацію виробництва у декілька етапів.

Дунаєвецький комбінат є одним із бюджетоутворюючих підприємств Новодунаєвецької територіальної громади. За словами голови громади Антона Камінського, податки, які сплачує КХП, становлять близько 10% надходжень до її бюджету. Також підприємство забезпечує роботою понад 120 місцевих мешканців.

Загалом Дунаєвецький комбінат має 7 земельних ділянок загальною площею 36,8543 гектари, а також нерухоме майно загальною площею понад 79 тисяч квадратних метрів. Практично увесь цей майновий комплекс вже передали  підприємству-переможцю аукціону.

Читайте також:

Лебеді та обіди по 2 гривні: репортаж із Дунаєвецького хлібокомбінату, який продають за 187 мільйонів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Victor Honcharuk

    Добре, значить хлібокомьінат буде надалі існувати і розвиватись
  • Анатоль Анатоль

    Не догодиш. Самі не знають чого хочуть? Порізали на метал в Дунаївцях  суконну фабрику, арматурний завод, плодоконсервний, маслозавод.І цього нашому піплу мало. Нехай ще і хлібокомбінат згине і позтаскаютб по куску. Лиш би в руки господаря не попав.
  • Олечка Стрийко

    Шановні,будьте добрішими)) я мала змогу до дикрету працювати на підприємстві,про що не жалкую. Там дійсно ще багато роботи та реконструкцій, але такої чистої, гарної і доглянутої тереторії,я в Хмельницькій області  бачила не багато,тому не робіть поспішних висновків))) люди мають роботу, мають де відпочити,мають де поїсти,мають заробітну плату і це ж добре, чи краще щоб все розтягли і не було нічого?))
  • Pavel Kondrashov

    Ну теперь хлебушек будет ...

keyboard_arrow_up