Компанія нардепа незаконно орендувала 165 гектарів землі на Хмельниччині

Компанія нардепа незаконно орендувала 165 гектарів землі на Хмельниччині
Ілюстративне фото
  • Власником фірми, з користування якої повернуть землю, є Сергій Лабазюк.

Лісоводський професійний аграрний ліцей незаконно віддав у користування приватній фірмі 165 гектарів землі. Її вартість оцінюється у майже 12 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 4 січня, повідомляють на сайті прокуратури Хмельницької області.

Як зазначається, земля перебувала у постійному користуванні ліцею. Установа віддала її приватній компанії без відповідних погоджень та повноважень. За укладеним договором сторони фактично приховали оренду землі.

В одному з судових рішень за цією справою зазначено, що «орендарем» було приватне підприємство «Аграрна компанія 2004». Згідно з повідомленням прокуратури, суд розірвав договір, зобов’язав звільнити земельну ділянку та повернути її ліцею.

Відео дня

За даними «YouControl», приватне підприємство «Аграрна компанія 2004» зареєстроване у Попівцях Волочиської ОТГ в жовтні 2004 року. Основним видом діяльності фірми є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Керівником підприємства є Петро Лабазюк, а засновником — народний депутат України Сергій Лабазюк.

Читайте також: Хто заробляє на ремонтах доріг Хмельниччини (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ivan Lysak

    Нехай подивляться в Хропотові, де було розпайовано половину ораної землі. Після приходу нового голови сільської ради до престолу, і з заходом гереги в село землі щезли. Там ужас..........
  • Наталія Квасюк

    А Нардеп,що за один день купив 30 квартир,то це законно і нормально,да?....
  • Олексій Анатолійович

    Огоооо яка новина …! В нього більшість таких земель !!!!
  • Іван Воронюк

    Навколо їхнього прізвища багато шуму. А рішення будуть, чи Віолета все замаже?

keyboard_arrow_up