Корупційний скандал в Хмельницькій ОВА: директорку департаменту посадили під домашній арешт

Корупційний скандал в Хмельницькій ОВА: директорку департаменту посадили під домашній арешт
Колаж vsim.ua
  • Директорку департаменту природних ресурсів та екології Ганну Богданович та її заступника Володимира Дідуха підозрюють в корупції. 

  • Правоохоронці кажуть, посадовці заробляли на видачі дозвільних документів.

  • Тепер очільницю посадили під домашній арешт до 26 червня включно та відсторонили від посади. 

Наприкінці квітня керівництво департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної військової адміністрації викрили в організації корупційної схеми. За круглі суми посадовці видавали дозвільні документи. Посередником між ними та замовниками був приватний підприємець. А суми винагороди за вирішення питань коливалися від 10 000 до 50 000 гривень. Ціна залежала від виду необхідного документа. 

Підозрюваними є керівниця департаменту Ганна Богданович та її заступник Володимир Дідух. Нагадаємо, сама Богданович згодом повідомила, що гроші, які в неї знайшли під час обшуків правоохоронці були її особистою зарплатнею, а не хабарем. Більше про це читайте в окремому матеріалі Це була моя зарплата, а не хабар: керівниця департаменту Хмельницької ОВА

Другого травня Хмельницький міськрайонний суд застосував до Богдановч запобіжний захід. До 26 червня включно вона має сидіти під цілодобовим домашнім арештом.

Відео дня

Богданович зобов’язали:

Також Ганну Богданович відсторонили від посади директора департаменту включно до 26 червня. Про це йдеться у вироку суду. 

Подробиці справи

У судовій ухвалі описали подробиці справи. Відомо, що керівництво департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА просили у ТОВ “Поділля-Тепло-Інвест” хабар. Натомість мали надати дозвіл на викиди забруднюючих речовин у повітря. А саме — підписати відповідний Додаток до дозволу.

Ще в листопаді 2022 року Дідух зустрівся із представником “Поділля-Тепло-Інвест” та повідомив які документи слід зібрати, аби отримати дозвіл від департаменту екології. Він додав, що цю документацію можуть виготовити лише певні установи. Таким чином проект замовили у приватного підприємства “Еванте”.

Директор приватного підприємства сказав представнику “Поділля-Тепло-Інвест”, що той за “послуги” має дати близько 50 тисяч гривень. Частину цієї суми мали передати як хабар Богданович та Дідуху, аби ті дали позитивне рішення. 

Таким чином наприкінці квітня Ганні Богданович передали 8 тисяч гривень, які, як вона згодом заявила, були її зарплатою, начебто знятою того ж дня у банкоматі. 

Додамо, що за інформацією Нацполіції, правоохоронці затримали посередника після отримання та розподілу чергового "траншу" в сумі 18 тисяч гривень за видачу дозвільного документа. Раніше задокументовано отримання ними ще кількох "траншів".

- Наразі директору департаменту ОДА та його заступникові повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, посереднику – приватному підприємцю – за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. За результатами обшуків у службових кабінетах та місцями мешкання фігурантів вилучили блокноти із чорновими записами, мобільні телефони, печатки, гроші в іноземній та національній валюті на понад 375 тисяч гривень, — повідомили у Нацполііції.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Надія Новосельська

    Інформація для СБУ .Перевірте попереднього посадовця цього департаменту ,Ось де були порушення ,Ось де була корупція .Бага дозволів він давав порушуючи закон .Я вже писала ,що в цьому департаменті завжди процвітала корупція .Попередника обов'язково до відповідальності .Запитайте хто дав дозвіл на будівництво в Сатанові санаторіях Перлина Поділля , прикладів можна навести багато .
  • Олекса Шумейко

    Корупціонерів потрібно вбивати, а не вішати нам на вуха локшину про бурну діяльність правоохоронців.
  • Андрей Кузнецов

    Ну то шо
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up