Це була моя зарплата, а не хабар: керівниця департаменту Хмельницької ОВА

Це була моя зарплата, а не хабар: керівниця департаменту Хмельницької ОВА
  • Ганна Богданович каже, що дії поліції були схожі на “маски-шоу” та “гоп-стоп в стилі 90-х”.

  • А кошти, які правоохоронці видали за хабар — то була ї зарплата. 

  • Жінка заявила, що позиватиметься до суду за наклеп. 

Наприкінці минулого тижня в Нацполіції повідомили, що керівництво одного з департаментів Хмельницької обласної державної адміністрації викрили в організації корупційної схеми. Посадовці заробляли на видачі дозвільних документів. Посередником між ними та замовниками був приватний підприємець. А суми винагороди за вирішення питань коливалися від 10 000 до 50 000 гривень. Ціна залежала від виду необхідного документа. 

“10 тисяч — то зарплата”

Згодом стало відомо, що йдеться про Департамент екології та природних ресурсів Хмельницької ОВА. Його керівниця — Ганна Богданович — на своїй сторінці у Фейсбук опублікувала допис, в якому пояснила походження знайдених в неї коштів.

Жінка заявляє, що 27 квітня поліція знайшла в неї 10 тисяч гривень, які вважали хабарем. Натомість, за словами Богданович, це була її особиста зарплатня, яку вона зняла з банкомату. Самі ж дії поліції в той день Ганна Богданович називає “масками-шоу” та “гоп-стопом в стилі 90-х”. 

Відео дня

— Минулого четверга у департаменті екології відбулись справжні "маски-шоу". Працівники поліції управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Хмельницькій області нахабно увірвались в кабінет директора і почали шукати вигадану ними суму грошей, яка призначалась за якісь неправомірні дії. Ви б бачили їх радість, коли в моєму гаманці знайшли 10 тисяч гривень, які були частиною моєї офіційної зарплати та які я зняла в банкоматі за півгодини до цього дійства. Проте, мої покази на камеру, демонстрація чеків не зацікавили горе-правоохоронників. Вони, порушуючи купу законодавчих норм, розклали мою зарплату на робочому столі і почали ледве не селфі робити на її фоні, — пише Богданович. 

“Гоп-стоп в стилі 90-х”

Очільниця екологічного департаменту додає, що її підозрюють у отримані 8 тисяч гривень, які призначалися для трьох осіб. Вона каже, що 2 травня Хмельницький міськрайонний суд визнав, що гроші, які у неї вилучили слідчі — це її власні кошти і вони не мають стосунку до корупційних злочинів.

— Виписки з моїх банківських рахунків зняли всі припущення і розповсюджені без доказів слідства наклепи на мене. Гоп-стоп в стилі 90-х, який був влаштований в моєму кабінеті представниками Хмельницької поліції, свідчить про непрофесійний підхід до роботи і гонитву за "сфабрикованими" гучними справами і нібито високими результатами роботи правоохоронців, — продовжує у дописі Богданович.

Скрін допису Ганни Богданович у Фейсбук

“Наклеп поліції”

Вона вважає такі дії правоохоронців наклепом, доки факту про корупцію не підтвердив суд. Тож подаватиме судовий позов стосовно дій правоохоронців до суду.  

— Вважаю, що розповсюджені фотоматеріали і оприлюднення прізвища без визнання судом факту причетності до корупційного правопорушення — наклеп. Свою ділову репутацію і неправомірні дії правоохоронців я відстоюватиму в судді. Відповідний позов про наклеп буде переданий до суду, — зазначила Ганна Богданович. 

Додамо, що Ганна Богданович очолила Департамент природних ресурсів та екології у липні 2021 року. До цього призначення вона була начальницею управління охорони біорізноманіття та біобезпеки Міністерства енергетики України. Перед тим працювала головним спеціалістом у Бориспільському районному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області.

Що знайшли під час обшуків

Нагадаємо, у поліції повідомили, що директору Департаменту екології та приподних ресурсів, його заступникові та приватному підприємцю повідомили про підозру за фактом одержання хабаря за попередньою змовою групою осіб.

Під час обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання цих осіб правоохоронці вилучили:

Читайте також: Керівники одного з департаментів Хмельницької ОВА організували корупційну схему. Їх викрили

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (63)
  • R Demir

    Очі занадто чесні.  Простіть громадянку і відпустіть нагородивши орденом за заслуги...
  • Алла Шевчук

    Нормальна зарплата,я теж таку хочу
  • Олена Поплавська

    " Зарплата" за знищення людей ,народу хмельниччини  отруєння ядами при обприскуванні полів та за інші подібні досягнення!!!!!!
  • Рита Титаренко

    Зарплату в долярах видають? То, ми,пенсіонери не проти, хай би нам теж видавали ці наші 2100 , 3000, 3500 - доларів!

keyboard_arrow_up