Купити дрова на Хмельниччині: як, де і за скільки?

Купити дрова на Хмельниччині: як, де і за скільки?
  • Їх використовують для печі, котла, буржуйки чи лазні. 
  • Реалізацією деревини займаються вісім підприємств на Хмельниччині. 
  • Розповідаємо, який є вибір дров, а також як і за скільки їх можна придбати. 

Найчастіше українці запасаються дровами ще з весни. Одні, аби уникнути великих черг, інші - аби встигнути поколоти і просушити. 

За словами лісівників, попит на дрова минулого опалювального сезону зріс. Як купують дрова зараз?

Найкращим паливом називають сухі дрова переважно з дерев листяних порід. Тому підприємства пропонують на продаж дуб, березу, ясен, акацію. Є також хвойні. 

Відео дня

Дрова можна придбати за оголошеннями або офіційно у самих лісництвах. Там кажуть, найбільший попит буває влітку. 

Ми вже розповідали минулого року на нашому сайті про ціни на дрова. Описували й саму процедуру. Як змінилась вартість цього опалювального сезону?

Які лісництва продають дрова на Хмельниччині?

Нагадаємо, реалізацією дров на Хмельниччині займаються 8 державних лісогосподарських підприємств, що координуються Хмельницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Паливні дрова покупцям пропонує будь-яке лісництво.  Нижче наведемо контакти філій в області:

Які ціни?

Як змінився попит на дрова, що на це вплинуло і які ціни? Розповімо на прикладі філії “Хмельницького лісомисливського господарства” ДП “Ліси України”. 

Загалом деревина, яку пропонують, ділиться на три категорії:

Нижче будемо аналізувати саме дрова із твердолистяних. Адже, саме вони притаманні нашому регіону і на них є більший попит. Так пояснює журналістці vsim.ua головний інженер Хмельницького лісомисливського господарства Віктор Палаш. 

Також зазначимо, що лісівники пропонують різні умови доставки. Спочатку дамо коротке роз’яснення:

Отож, які ціни? (вартість вказана за 1 кубічний метр з ПДВ)

Попит на дрова зменшився

Порівняно з минулим роком, вартість деревини збільшилась на суттєво. Як каже Віктор Палаш, орієнтовно зросла на 50-70 гривень. Аналогічно виросла й вартість доставки, яка залежить від ринку пального. 

Окрім цього, попит цього року дещо зменшився. 

Що змінилось і як замовити?

Процедура залишилась майже незмінною. Аби замовити дрова хмельничанам та жителям області слід звернутись до філії лісгоспу або лісництва та написати заяву. Вказати потрібно свої контактні дані: ПІБ, ідентифікаційний код, номер, а також обсяг і породу дров паливних (чи побажання), спосіб та місце доставки.

Як пояснили у філії Хмельницького лісомисливського господарства, змінилось лише те, що каси вже немає. Відтак оплату можна здійснити за банківськими реквізитами в будь-якому відділенні банку або в додатку Приват 24. Після підтвердження оплати проводиться відпуск дров’яної деревини споживачеві.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валерій Рудий

    Лісничих усіх в Кпз, всі лісництва без винятку завалені сухостоєм і ніхто його не розбирає їх як кошенят потрібно тикати носом,,,,
  • ЧитачЧитачів

    А от гасло лісників " Ліс - багатство народу!" колись звучало влучніше: "Ліс - наше багатство!"

    За радянських часів лісник в одному з наших районів купив ВАЗ - 2106. І всі тоді дивувалися - як з дуба зняти машину і не подряпати.)))
  • Олекса Шумейко

    За дрова з верхнього так званого складу (це лісу) повне здирництво. Зате, що людина поїде в ліс і почистить його від падалячної деревини, їй потрібно ще заплатити. Бо як зараз зайти в ліс, то там страшно що робиться, він так загажений, що не пройти, а це розповсюдження хвороб, гнилі. Якщо пожежа, то пожежники ніяк не зможуть пройти до місця пожежі. Лісники можуть тільки продажем займатися і розпоряджатися лісом, як своєю вотчиною.
  • Сергій Петриченко

    Так так ,бидло тупе допомагає народу України .Слава євреям!)))

keyboard_arrow_up