“Куплю бензин”: за скільки в Хмельницькому продають пальне поза АЗС

“Куплю бензин”: за скільки в Хмельницькому продають пальне поза АЗС
  • Хмельничани продають пальне поза заправками.
  • Так водії можуть не стояти в довжелезних чергах на АЗС.
  • Дізналися, що пропонують і які ціни. 

Під час війни в Україні стався дефіцит пального. Він пов’язаний із ракетними ударами росіян. Зокрема, припинив роботу Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні. Також були знищені великі нафтобази. Про це повідомляє Економічна правда. 

Попри суттєве збільшення постачань пального в Україну з ЄС, криза на ринку нафтопродуктів не зникла. Крім того, уряд вирішив загасити попит шляхом тимчасового скасування державного регулювання цін на пальне. Так, вартість за літр бензину та дизельного палива стрімко зросла. Скажімо, сьогодні, 20 травня, станом на 14 годину. вартість на хмельницьких заправках є такою: 

А98

Відео дня

А95+

А95

А92 

ДП

ДП+

Газ

Хмельничанин стояв у черзі на Львівському шосе понад три години

Де, коли і на якій АЗС є пальне, чимало хмельничан дізнається зі спільнот в месенджерах. Як от, наприклад, хмельничанин Максим. Він довідався, де є бензин, у Telegram. Скажімо, сьогодні вранці пальне було на OKKO, що на Львівському шосе. Черга автомобілів тягнулася аж до районної лікарні. В результаті - чоловік чекав на заправку від 9 до 12:30.

Скільки хочуть за бензин поза заправкою 

Оскільки простояти в чергах за бензином можна годинами, в Україні з’явилася нова “послуга”. Люди пропонують постояти в черзі замість водіїв. Наприклад, таке оголошення є на сайті olx. Чоловік, на ім'я Дмитро, може відбути чергу в Кам’янці-Подільському. Має свої умови - передоплата на картку 30%. Загалом дана послуга коштує 400 гривень.

Окрім того, що пропонують постояти в черзі за гроші, бензином стали торгувати поза заправками.  У Хмельницькому про продаж бензину зазначають і в соцмережах, і на сайтах оголошень. Є такі на olx. В одному з таких продають 95-ий бензин. Ціна - 95 гривень за літр. Це на 53% більше, ніж на хмельницьких заправках. 

Чоловік, на ім’я, Ігор продає 95-ий бензин і дизпаливо. Все це теж на майданчику olx. Має умову - продаж лише від 20 літрів. Ціна - 85-95 гривень. Автор зазначає, що у вартість входить паливо і час в черзі, який зазвичай складає 5-7 годин.

Жінка з іменем Юлія готова обміняти 95-ий, якого має 30 літрів, на дизель. Дизпалива їй потрібно 40 літрів. У повідомленні на olx вона зазначає: продасть А95 за 90 гривень за літр. 

У спільноті в Telegram під назвою “Пальне Хмельницький” також пропонують придбати бензин та дизпаливо. На загал пишуть лише про його наявність. Вартість переважно зазначають в особистих повідомленнях. “Куплю бензин”, -  пише в месенджері чимало людей.

Журналістка vsim.ua звернулася до кількох людей, які займаються продажем. Прохання - 20 літрів бензину. Так, Сергій продає А95 із заправки WOG. Його ціна - 65 гривень за літр. 20 літрів він продасть без проблем. Інший користувач пропонує 95-ий бензин за 70 гривень, іще один - за 85 гривень. 

Чи є відповідальність за продаж бензину поза АЗС? Про це журналістка vsіm.ua запитала в юриста з надання безоплатної вторинної допомоги Тетяни Главацької. За її словами, бензин та дизпаливо наразі продають без акцизу. Тож за перепродаж пального не передбачено відповідальності.

Нагадаємо, у березні Верховна Рада запровадила нульовий акциз на бензин, дизельне пальне та скраплений газ. А ще на початку війни великі мережі АЗС ввели обмежений продаж бензину і дизпалива. 

Читайте також: Хмельничанин пропонує перейменувати місто на Проскурів. Що ви про це думаєте? (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Тоха Apalon

    так неправильно що вканистри наберают і собі повний бак а про інших забувают сволочі!!!
  • Тоха Apalon

    Кругом шукают як заробити наживаюця . вкраїні війна а вони бабло рубают.
  • Сава Катеринчук

    6годин в черзі по Зарічанській доОККО,бо  сука ментяри заізжают без черги і в багажніку повно каністр,для кого,куму,тату,свату,охерелі на зміну ім веділяется.
  • Микола Аліфанов

    Цілком справедливо людина простояла 5 годин та щей рухалась автомобілем це теж труд

keyboard_arrow_up