Хмельничанин пропонує перейменувати місто на Проскурів. Що ви про це думаєте? (ОПИТУВАННЯ)

Хмельничанин пропонує перейменувати місто на Проскурів. Що ви про це думаєте? (ОПИТУВАННЯ)
  • Олександр Величко створив петицію про перейменування міста на Проскурів.

  • Збір підписів розпочався 3 травня і триватиме ще 73 дні.

 

 

Хмельничанин Олександр Величко створив на платформі електронної демократії петицію про перейменування міста на Проскурів:

“Хочу запропонувати шановним Хмельничанам на тлі російської агресії  та зміні багатьох назв вулиць і провулків, зробити більш кардинальні зміни й повернути історичну назву міста Проскурів. Виходячи з даних усього інформаційного простору, останні 400 років Україна перебуває під гнітом і постійним намаганням знищення усього українського, що по часу збігається з укладенням Б.Хмельницьким в 1654 році Переяславських домовленостей з Московією, з яких все і почалось. Пропоную відновити історичну справедливість!!!”

Збір підписів розпочався 3 травня. На разі її підписала одна особа.

Відео дня

А як вважаєте Ви?

Опитування

Чи підтримуєте ви пропозицію перейменувати Хмельницький на Проскурів?

Читайте також: Як триває декомунізація та дерусифікація Хмельницького

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1259)
  • Володимир Олександрович

    хмельницький- зрадник! Місто мало свою назву до переіменування його окупантами! Нікого не дивує те, що на рашці є орден хмельницького?
  • Марія Івасів-Мельник

    Автор з якого міста?

    Всі проблеми уже вирішили, залишилось зміною назви міста зайнятись у військовий час?
  • Mykola Kryshchuk

    Майже 72% не підтримують таку пропозицію.Про що це свідчить?Явно що не про знання історії, патріотизм і  національну свідомість хмельничан.Швидше це ознака того що цим особам "а какая разница", просто "гарна назва", "не на часі",тощо.Як на мене то декомунізацію та дерусифікацію потрібно починати з  мізків  хмельничан. Бо то покоління  батьки яких дописува до своїх прізвищ закінчення ОВ і ЄВ, яке ходило в зрусифіковані дитячі  садочки , потім  у такі ж школи, штокало і какало від танка до банка і нині штокають і какають при спілкувані з дітьми.Такі наші  реалії.Реалії  постколоніального суспільства засміченого московськошивоністичним  непотрібом  ,попсою, блатняком та азіатчиною.Що  тоді робити?Ту слово владі.Вона має бути рішучою,діяти в національних інтересах,виправляти історичні помилки, не зважати  на  вплив несвідомої охлократії.Проскурів був і має бути надалі.як свідчення непорушності  української історії.

    ARP Strogg reply Mykola Kryshchuk

    ох я б тобі вправив мозги , швидко ..що ти би забув як тебе звати ну і до міста не чіплявся б .  Що ти вообще маєш до нашого покоління , ти пропонуєш репресії ????   таким як ти в першу чергу нада мозги вставити і добряче .
  • Mykola Kryshchuk

    Рішення Переяславської ради з огляду на процеси ассиміляції українців в наступний історичний період ,ліквідації паростків української незалежности, нищення  українського етносу чітко вказують на  хибність такого акту,недалекоглядність тогочасного  політичного провідництва, реакційну роль впливових церковних ієрахів в тому числі і особисто Б.Хмельницьког.Події останіх трьох століть, сучасної історії яскраво це підтерджують.Нкастав час  зробити  рішучі кроки та зробити справедливі висновки.Героїзація Б.Хмельницького відповідає інтересам московської шовіністичної політики відносно україни.З цим явищем потрібно покінчити  ,визначити  належне йому місце  в історії України як яскравий приклад поразки національно визвольної боротьби української нації  на її початковому етапі.

keyboard_arrow_up