“Люди не можуть жити в ресторанах”: куди у Хмельницькому планують поселяти переселенців

“Люди не можуть жити в ресторанах”: куди у Хмельницькому планують поселяти переселенців
  • У Хмельницькому вже зупинилися понад 20 тисяч переселенців.

  • Влада має декілька варіантів забезпечення їх житлом.

Уряд розглядає декілька проєктів будівництва житла для вимушених переселенців. Про це повідомив голова Хмельницької міської ради Олександр Симчишин на брифінгу 14 квітня 2022 року. За його словами, першим проєктом є викуп квартир за державні кошти.

Фото з архіву редакції

Крім цього, розглядають фінансування будівництва нових осель.

Відео дня

Ще один варіант забезпечення переселенців житлом - будівництво модульних будиночків. Однак міський голова наголосив, що їх буде проблемно розташувати на території міста. Якщо збудувати їх поза містом, виникнуть проблеми з комунікаціями - електроенергією, водопостачанням, каналізацією.

Що планує українська влада?

Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю Forbes заявив, що будівництво житла для переселенців є одним з їхніх пріоритетних завдань в галузі допомоги внутрішньо-переміщеним особам.

За його словами, перші квартири мають збудувати впродовж 3-4 місяців. Вони будуть повністю придатними для проживання, з ремонтом, меблями та побутовою технікою.

Яка ситуація в інших регіонах?

Поки питання з будівництвом постійного житла вирішують, у Львові вже розпочали зведення модульних будиночків. Це буде тимчасове житло для студентів університетів, які переїжджають на Львівщину. Про це повідомляє Львівський портал. Перші такі оселі почали зводити ще 7 квітня біля Українського католицького університету.

Тут і далі фото Львівського порталу

Будиночки Львову передав уряд Польщі. Містечко складатиметься з 88 осель, у яких можна поселити понад 350 людей (2-4 людини в одному будиночку). Їх забезпечать всім необхідним: меблями, світлом, теплом. 

Містечко з модульними будиночками планують збудувати і в Чернівцях, передає Суспільне. Для першого такого поселення розглядають локацію на вулиці Карбулицького. Воно зможе прийняти 1 500 людей. Фінансування на містечко ще немає, однак гроші шукають, зокрема через гранти, приватні інвестиції, спонсорів.

Наразі в Чернівцях підбирають земельні ділянки, ведуть перемовини з виробниками, міжнародними партнерами та профільними фахівцями.

За словами Кирила Тимошенка, всього житло для переселенців планують збудувати у 10 областях України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Любов Кисіль

    У Новоушицькому районі дуже багато домів пустих.Можна допомогти багатодітній сім'ї яка приїхала з Херсонської області?
  • Alex Gie

    В селах много заброшенных  домов, почему об этом не ведут речи?
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up