Мільйони під подушкою і заміські будинки: чим багаті головні лікарі Хмельниччини

Мільйони під подушкою і заміські будинки: чим багаті головні лікарі Хмельниччини
  • Головні лікарі медичних закладів Хмельницької області зобов'язані декларувати свої доходи. 
  • Що заробили, скільки мають коштів і на яких авто катаються, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Журналісти vsim.ua проаналізували, скільки заробили головні лікарі медичних закладів, які підпорядковані обласному департаменту охорони здоров'я. Що тримають під подушкою, якою нерухомістю володіють і на яких авто катаються. У нашому огляді ми брали до уваги декларації 18 головних лікарів. Детальніше про статки медиків області у нашому матеріалі. 

Заробляють по 30 тисяч на місяць

Найбільшу заробітну плату у 2017 отримував головний лікар протитуберкульозного диспансеру Сергій Василенко. Якщо підрахувати, то щомісяця йому платили по 31 тисячі гривень. Натомість у керівників онко- та кардіодиспансерів зарплата була втричі меною - лише 10 тисяч гривень на місяць.

Додатковий дохід головні лікарі, як правило, мають від роботи за сумісництвом. Хтось займається викладацькою роботою, а дехто взагалі має декілька приватних медичних кабінетів. Загалом найбагатшим можна назвати головного лікаря шкірвендиспансеру Олега Каденка. За минулий рік він загалом заробив більше 1,5 мільйона гривень. Не далеко від нього і антилідер по зарплатах - керівник кардіодиспансеру Андрій Кланца. Разом з дружиною він отримав 1,3 мільйона гривень прибутку за минулий рік. 

Відео дня

Ховають мільйони під подушкою

Не забувають головні лікарі і за те, аби відкласти кошти на безбідну старість. Разом зі своїм чоловіком найбльше відкладень має головний лікар центру медико-соціальної експертизи Тетяна Крупа. Готівкою і у банку в неї є більше 7 мільйонів. Не далеко відстає від неї і керівник шкірвендиспансеру Олега Каденко. Він задекларував понад 5 мільйонів грошових активів. 

Є і "бідні" лікарі. Двоє з 18 керіників медичних закладів показали нульові статки. Це були головний лікар обласної стоматполіклініки Микола Романів і керівник центру здоров'я Людмила Небесна. 

Читайте також: Зарплата у 10 тисяч і мільйон під подушкою. Що за "душею" у головних лікарів Хмельницького

Автопарк, купа землі і безліч "квадратів" житла

Серед автовласників виділився головний лікар психіатричної лікарні № 1 Володимир Демчук. Чоловік має відразу 4 машини. По два автомобіля задекларували керівники шкірвен-, онко- та протитуберкульзоного диспансеру. А от взагалі не володіють автівками лише 5 керівників медичних закладів області. 

Звання земельного магната можна з впевненістю віддати головному лікарю центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Вона має у власності земельних ділянок на 185 тисяч квадратів. Наздоганяє її керівниця госпіталю ВВ Оксана Бочкарьова. В неї є 125 тисяч квадратів землі. Не задекларувала земельних ділянок головний лікар центру здоров'я Людмила Небесна. 

А от квартирні "квадрати" колекціонує головний лікар шкірвендиспансеру Олег Каденко. Він має житла на більше ніж 1300 метрів квадратних. Натомість найменше помешкання має керіник станції переливання крові Ярослав Столяр - лише 19 "квадратів". 

Детальніше побачити, скільки головні лікарі Хмельницького мають грошей, нерухомості, землі і автомобілів можна на інфографіці. Внизу є розшифровка позначок. До уваги ми брали і майно та доходи членів сім'ї декларанта. 

Додамо, що у графі "Грошові активи" ми переводили євро і долар у гривні. Брали курс 26 гривень за долар і 30 гривень за євро.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • абрам

    Не записав  Кланца авто Таурег  вх 0333.
  • Lilya Lilya

    Ще б деякі лікували по правильному, а то так що б по більше до них чи до їхніх клінік ходили. Криволапих в нас хватає, сумно, але це так.
  • Анонім

    Це тільки показано стільки офіційно, а що ще залишилося за лаштунками то вже не варто знати. Слід до доходів головних лікарів показати доходи членів сімей та їх оточення. А потім проаналізувати  витрати на утримання цього майна. Тоді  і стане ясно де криється корупція. Частину майна оформлено на близьких та довірених осіб з їхнього оточення, авто є по доручення, а скільки з них мають "власні" аптечні кіоски в приміщеннях лікарень, зі штучного завищеними цінами вдвічі-втричі дорожче, які на них не оформлені, але дохід з них вони мають.
  • Люба Галиш Канарик

    І як їм не страшно  жити  в  тих  своїх  хоромах  і  дивитись  ,  що то все  людські  біди  і смертя . А колись  за все  потрібно  буде  відповісти за те ,  що  забирали в людей останні  копійки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up