Мільйонна зарплата. Скільки отримують хмельницькі ДБРівці

Мільйонна зарплата. Скільки отримують  хмельницькі ДБРівці
На фото начальник та заступники ТУ ДБР у місті Хмельницькому
  • Зарплата понад 80 тисяч гривень на місяць - це не заробітки за кордоном, а посада в ДБР. 
  • Дізналися, скільки отримують працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому.
Державне бюро розслідувань почало функціонувати в Україні із листопада 2018 року. Цей правоохоронний орган позиціонує себе, як установник справедливості у суспільстві шляхом незалежного і всебічного перебігу слідства. А метою є притягнення винних до відповідальності, попри посади, зв’язки і ресурси. Про це написано на сайті ДБР.

Територіальні управління ДБР функціонують в семи містах України: Києві, Краматорську, Львові, Хмельницькому, Мелітополі, Полтаві та Миколаєві. Хмельницькі ДБРівці поширюють свою діяльність на Вінницьку, Житомирську, Рівненську, Чернівецьку й відповідно Хмельницьку області. У складі Державного бюро розслідувань діють слідчі, оперативні підрозділи, підрозділи внутрішнього контролю та інші.

Відбір на посади відбувається шляхом конкурсу. У його рамках розглядають документи від кандидатів. Особи проходять кваліфікаційний іспит, психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфа і співбесіду. 

Згідно із Законом України Про Державне бюро розслідувань, особа не може бути призначена на посаду в ДБР, якщо: 

Відео дня
  • за рішенням суду визнана недієздатною або обмежена у цивільній дієздатності;
  • має судимість за вчинення кримінального правопорушення, не погашену або не зняту в установленому законом порядку (крім реабілітованої особи), або протягом останнього року притягувалася до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією;
  • у разі призначення матиме у прямому підпорядкуванні близьких їй осіб або буде прямо підпорядкована у зв’язку з виконанням повноважень близьким їй особам;
  • якщо вона не пройшла спеціальну перевірку.

Скільки отримують посадовці в ДБР

Журналістка vsim.ua оглянула декларації хмельницьких ДБРівців за 2020 рік, які обіймають різні посади. Таким чином дізналася, скільки вони заробляють. Суми коливаються від 39 до 87 тисяч гривень на місяць. А за рік слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому можуть мати зарплату в понад мільйон гривень. 

Директором ТУ ДБР у Хмельницькому є Владислав Васильєв. За минулий рік на своїй посаді він отримав 567 578 гривень. Тобто, на місяць зарплатня становила близько 47 тисяч. Інші його доходи складають 606 986 гривень. А серед його заощаджень є 40 тисяч доларів, 43 тисячі євро та 315 972 гривень. 

Власної нерухомості та автомобілів посадовець не має. 

Одним із заступників директора є Олександр Томусяк. У декларації він подав відомості про зарплатню на посаді. Отож, за минулий рік заробив 469 243 гривні. За один місяць це близько 39 тисяч. Серед інших його доходів - 770 351 гривня. Олександр Томусяк має і заощадження - 110 150 гривень. А також 1,5 мільйона, які розділяє разом із дружиною. 

Заступник директора ТУ ДБР власного житла та автомобіля не має.

Ще один заступник директора ТУ ДБР у Хмельницькому Олександр Мельников минулого року мав зарплатню 570 549 гривень. На місяць сума складала близько 47 500 гривень. Інші доходи посадовця - 868 142 гривні. Серед заощаджень має 41 363 гривні.

Олександр Мельников є власником квартири у Києві, площа якої складає 87,45 квадратних метрів. Свого автомобіля не має. 

Слідчий заробив за рік більше мільйона

Більші зарплати за своїх керівників, отримують підлеглі. А саме - слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому. Нижче описані декларації трьох таких працівників. У решти їхніх колег розмір заробітної плати майже не відрізняється.

Скажімо, слідчий другого слідчого відділу Павло Михайлов за минулий рік заробив 904 520 гривень. Сума на місяць склала приблизно 75 тисяч гривень. Інших доходів у його декларації немає. Водночас працівник має 12 тисяч доларів та 130 345 гривень на рахунку заощаджень. 

Власної нерухомості та автомобілів Павло Михайло не має. 

Михайло Данів є старшим слідчим першого слідчого відділу у ТУ ДБР. Минулого року він заробив на своїй посаді 926 044 гривні. А в місяць сума склала близько 77 тисяч гривень. Його інші доходи - це 250 тисяч гривень. А серед заощаджень слідчий має 35 тисяч доларів і 87 941 гривню.

Михайло Данів власник земельної ділянки та будинку у Стуфчинцях, а також квартири у Хмельницькому, площею 39 квадратних метрів. Має “Volkswagen Passat” 2012 року і причіп “Kama” 2012 року. 

Слідчий Віталій Добровольський за минулий рік отримав більше мільйона гривень на своїй посаді, а саме - 1 046 090 гривень. Тож на місяць він заробив близько 87 тисяч гривень. Інші доходи слідчого складають 31 407 гривень. Серед заощаджень він має 12 тисяч доларів та 45 735 гривень. Ці суми він розділяє разом із дружиною. 

Власної квартири та автівки Віталій Добровольський не має. 

Читайте також: Чиновник, патрульний і прокурор. Дізналися, хто з хмельничан накопичує криптовалюту

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Людмила Старічкова

    Порошенко наплодив контролюючих органів, а результати їх роботи де? Чому не оприлюднюють дані про свою роботу? Про видатки?
  • Алекса Аліксовіч

    Артісти!
  • Читач79

    Пенсій скоро крім них ні в кого не буде.
  • Наталія Герщук

    Та вони ж бідні- деякі навіть житла не мають не та що авто. Треба їм допомогти

keyboard_arrow_up