На Хмельниччині мати судилась за військову пенсію померлого сина

На Хмельниччині мати судилась за військову пенсію померлого сина
Фото ілюстративне
  • Син жінки недоотримав військової пенсії на суму майже 58 тисяч гривень.

  • Пенсійний фонд не визнав право матері на частину цих грошей.

  • Що вирішив суд?

Мешканка Хмельниччини звернулась до суду з позовом до Пенсійного фонду. Вона претендувала на частину військової пенсії її померлого сина. За життя він недоотримав майже 58 тисяч гривень пенсійних виплат. Чотири спадкоємці набули право на рівні частки цих грошей. Серед них і мати померлого. Про це, сьогодні, 4 серпня, повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Пенсійний фонд не визнав право жінки на частину пенсії її покійного сина. Нотаріус також відмовив їй у видачі свідоцтва про право на спадщину.

Жінка просила суд стягнути з Пенсійного фонду на свою користь 14 496 гривень недоотриманої сином пенсії.

Відео дня

Хмельницький міськрайонний суд позов задовольнив. “Сума невиплаченої колишньому військовослужбовцю пенсії увійшла до складу його спадщини. Його мати, як одна з чотирьох спадкоємців першої черги за законом, набула права на ці кошти у порядку спадкування,” – коментували в суді.

Що вирішив апеляційний суд?

Обласне управління Пенсійного фонду подало апеляцію, але Хмельницький обласний апеляційний суд її не задовольнив.

«Зібрані докази вказують на те, що за життя [син позивачки] як особа, звільнена з військової служби, не одержав пенсію по інвалідності у розмірі 57 986 грн 49 коп. Оскільки члени його сім`ї не зверталися до управління Пенсійного фонду за цими пенсійними виплатами протягом 6 місяців після його смерті, то сума невиплаченої пенсії увійшла до складу спадщини та підлягає розподілу між його спадкоємцями», – констатує апеляційний суд.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Лиса

    ЩЕ МАЛО ЇМ ТО АЖ ЧЕРЕЗ СУД ПОТРІБНО ЗВЕРТАТИСЯ,ОТАКА В НАС ПРАВДА,А ЩЕ ПОТРІБНО З НИХ ЗДЕРТИ ЗА ТЕ ЩО ЛЮДИНІ НЕ ЗМОГЛИ САМІ ДОПОМОГТИ...
  • Sergii Ptashchuk

    Ганьба пенсійному фонду!

keyboard_arrow_up