Як отримати єДопомогу від міжнародних організацій

Як отримати єДопомогу від міжнародних організацій

Дізнавайтеся як подати заявку, що робити якщо немає міжнародного банківського рахунку та хто може претендувати на допомогу. 

Мінсоцполітики та Міжнародні фонди й організації підписали Угоду. Серед них — ООН, ЮНІСЕФ, NRC, Gate to Ukraine. Угода забезпечує можливість поширити додаткові виплати для українців. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики

Хто може отримати єДопомогу

Отримати цю допомогу можуть незахищені верстви населення:

  • Відео дня
    /li>

Як подати заявку на отримання єДопомоги

Залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій можна лише через платформу єДопомога. Реєстрація виплат здійснюється виключно через інтернет на платформі єДопомога (через комп'ютер або за допомогою гаджетів). Відтак, заявку можна подати не виходячи з дому. 

Покрокова інструкція подачі заявки:

Після одержання заявки Мінсоцполітики проведе верифікацію даних заявника через державні інформаційні реєстри та бази даних.

Після цього інформацію подадуть на розгляд міжнародних організацій. Важливо: рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають лише вони. Територіальні громади не уповноважені проводити дані виплати. 

Які документи треба для заповнення заявки

Збір даних передбачає надання відомостей про заявника та членів сім’ї (дітей та недієздатних осіб), а саме:

Що робити якщо немає IBAN

Зареєструватися на платформі єДопомога можна і без міжнародного банківського рахунку. Однак, це доступно лише для пенсіонерів. 

Так, при заповненні заяви на сайті потрібно просто вказати про відсутність IBAN і за умови прийняття рішення міжнародною організацією пенсіонери отримають свої грошові кошти у відділеннях Укрпошти. Про це йдеться на сайті організації. 

До слова, вказавши IBAN вашого рахунку, можна самостійно перевірити надходження коштів на рахунок.

Скільки коштів можна отримати

Грошова допомога буде в сумі 6 600 гривень одноразово, або 2 200 щомісяця, впродовж трьох місяців. Розмір визначатиме конкретна міжнародна організація, яка надаватиме допомогу певному заявнику.

На сайті Міністерства соціальної політики йдеться, що наразі благодійниками зі всього світу через соціальну платформу єДопомога надано допомоги на понад 1 мільйон гривень.

До слова, на росії вже встигли створити фейки про фінансову допомогу від ООН для пенсіонерів. Аби ви не повелися на них і не вірили росіянам - публікуємо найпоширеніші з них. Про це повідомив Центр протидії дезінформації. 

1 Фейк: в першу чергу ЄС допомагає молоді, а потім вже пенсіонерам!

Це не так, ООН в умовах повномасштабної війни рівнозначно надає матеріальну допомогу соціально незахищеним верствам населення.

2 Фейк: ця допомога від ООН для пенсіонерів, що мають статус внутрішньо переміщених осіб. 

Ні, пенсіонерам для отримання виплати у розмірі 6600 гривень (три місяці по 2200 гривень) не обов'язково мати статус ВПО, проте вони мають бути зареєстровані (прописані) на окупованих або деокупованих територіях.

3 Фейк: допомогу пенсіонерам видає соцстрах в обласному центрі. Пенсіонер в окупації туди ніяк не дістанеться, тому і виплат не отримає.

І знову брехня, вище ми описали, як пенсіонери можуть залишити онлайн-заявку на платформі «єДопомога». Після цього Мінсоцполітики перевірить дані і за позитивного рішення звернення буде відправлено на розгляд представникам ООН.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Ю Клік

    302763-21 як знайти
  • Вадим Бродецький

    302763-21
  • Сергей Дадуков

    6625

    302763-21
  • Свєта

    0969349361

keyboard_arrow_up