На Хмельниччині продають нафтобазу. Як вона виглядає та скільки коштує (ФОТО)

На Хмельниччині продають нафтобазу. Як вона виглядає та скільки коштує (ФОТО)
Тут і далі — фото з системи «Prozorro. Продажі»
  • Майно належало підприємству «Хмельницькнафтопродукт», яке збанкрутувало.

  • Після цього база дісталася «ПриватБанку», який продав її фірмі з Житомирщини.

  • Остання знову виставила її на продаж.

У Кам’янець-Подільському районі виставили на продаж недіючу нафтобазу. Продавцем є приватна фірма, яка перед тим викупила об’єкт у «ПриватБанку». При цьому продають базу за значно вищою ціною, ніж купили. Розповідаємо деталі.

Нафтобаза розташована на території Гуменецької ОТГ біля цементного заводу. Судячи з опублікованих документів у системі «Prozorro. Продажі», раніше вона належала підприємству «Хмельницькнафтопродукт», яке було створене ще за часів СРСР. За часів незалежності воно було приватизоване, а у серпні 2014 року — припинене у зв’язку з банкрутством. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Відтак власником нафтобази став «ПриватБанк». Установа виставила її на продаж у січні цього року. На той момент у нафтобази був орендар — ТОВ «Хмельницьк-петрол». Фірма, до слова, на той момент вже була ліквідована через банкрутство, це сталося у лютому 2020 року.

Відео дня

Нафтобазу ж купило ТОВ «Укррент-Інвест» за трохи більш як чотири мільйони гривень. Це близько 143 300 доларів за офіційним курсом НБУ на момент продажу — 18 лютого. Інших учасників у процедурі продажу тоді не було.

Тепер же ця фірма виставила нафтобазу на продаж. Оцінили її у значно більшу суму — 14 мільйонів гривень або ж 350 000 доларів (ця сума зазначена на сторінці аукціону та приблизно відповідає готівковому курсу). Таким чином нафтобазу продають більш як удвічі дорожче, ніж купували, якщо рахувати у доларовому еквіваленті.

Площа нерухомості нафтобази складає 6741,6 квадратного метра, площа земельної ділянки — трохи більш як 11 гектарів. Майно включає такі об’єкти:

Територія бази обгороджена по периметру.

Подавати пропозиції можна до 17 січня, аукціон з продажу нафтобази відбудеться 18 січня. Якщо покупець буде визначений, ми підготуємо для вас окрему новину.

ТОВ «Укррент-інвест» зареєстроване у місті Баранівка Житомирської області у червні 2019 року. Основним видом діяльності є відновлення відсортованих відходів, статутний капітал складає мільйон гривень. Керівником фірми є Сергій Вовк, він же є засновним та кінцевим власником разом з Надією Ільчук.

Компанія періодично бере участь в інших аукціонах на придбання майна у системі «Prozorro. Продажі». Їй вже вдалося придбати такі об’єкти:

Продавцем майна у всіх випадках був «ПриватБанк», за виключенням складу, який виставила на продаж Хмельницька обласна рада.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Андрей Гришнюк

    Не погана схема:

    Доводять підприємство до банкрутства,ПриватБанк забирає за долги,потім продаж лише одній фірмі,а ті свою чергу, мало того що не дбають про нього,так щей продають за завищеною ціною!

    І всім,все відомо,але нікого не хвилює!

    Висновок однозначний влада кришує

    І ось так і продається Україна!!!
  • Andrey Fedorovich

    Система дев'яности, банкрутство,а далі найбільше підприємствао в Україні 😎😎
  • Es fero

    скоро все продадуть. і нас теж разом з почками))))))))
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up