На парк «Молодіжний» хочуть витратити 18,8 мільйона: що будуть робити

На парк «Молодіжний» хочуть витратити 18,8 мільйона: що будуть робити
  • Парк розташований на березі Південного Бугу неподалік центру міста.

  • Цього року почнеться його облаштування, яке завершиться не раніше 2022 року.

Парк «Молодіжний», розташований біля Південного Бугу, має докорінно змінитися. В департаменті інфраструктури запланували провести його облаштування та вже розробили для цього проєкт. Крім того, чиновники шукають фірму, яка оновить парк. Очікувана вартість робіт складає 18 886 095 гривень — вона може стати меншою після проведення тендерного аукціону. Розповідаємо докладніше, які зміни чекають на парк.

Як має змінитися парк «Молодіжний»?

Ми поспілкувалися з начальником відділу благоустрою департаменту інфраструктури міськради Тетяною Циб, і вона розповіла про основні зміни, які передбачені проєктом. Отож, планується облаштування скейт-парку з монолітними спорудами для тренувань скейтбордистів. Неподалік туалету є місце, де постійно скупчується вода, оскільки рівень поверхневих вод там близький по поверхні ґрунту. Там облаштують сад дощової води.

Основні доріжки у парку будуть облаштовані з плитки, другорядні — з полімерно-гравійного покриття. У парку передбачене освітлення, лавки та смітники. Як розповіла Тетяна Циб, наявні дерева у парку перебувають у різному стані. Частина з них потребує лікування, а частину пролікувати неможливо і їх потрібно буде спиляти, адже вони є аварійними. Замість видалених дерев будуть садити нові.

Відео дня

Для любителів активного відпочинку облаштують волейбольні майданчики та велопарковки. Крім того, будуть розміщені тераси, з яких відкриватиметься вид на Південний Буг. Особливістю планування парку є спеціальне рішення для суміщення дерев та доріжок:

— Коли закладається певна ділянка, наприклад, плиткою, і в цій зоні розташоване дерево, то навколо нього встановлюється навколостовбурна решітка. Це означає, що людина може впритул до дерева підійти й навіть не забруднити ноги, при цьому забезпечується вільний доступ води до коріння, — розповіла Тетяна Циб у коментарі журналістам vsim.ua.

Як шукатимуть виконавця проєкту?

Щоб знайти підрядника, управління комунальної інфраструктури оголосило тендер. Очікувана вартість робіт складає 18 886 095 гривень. Приватні фірми можуть заявляти про свою готовність виконати роботи та повідомляти, за скільки це можуть зробити. Зрештою буде обране підприємство з найвигіднішою ціновою пропозицією.

Як розповіла Тетяна Циб, цього року на фінансування робіт передбачено три мільйони гривень. Таким чином оновлення парку точно не завершиться цьогоріч. На сторінці тендеру у системі «Prozorro» крайнім терміном вказане 10 жовтня 2022 року. З урахуванням фінансування та інших факторів завершення робіт може неодноразово відкладатися.

Додамо також, що раніше з міського вже виділили 393 335 гривень на такі витрати:

Додамо також, що головним архітектором проєкту є хмельничанин Дмитро Райфшнайдер. Який вигляд зрештою повинен мати парк «Молодіжний», ви можете побачити на візуалізаціях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (60)
  • Anatol Podoliaka

    о-о-О, я собі навіть не уявляю, коли вони за касу доріг візьмуться.Маск відпочиває 🤣
  • Iurii Mikhailovich

    Хорошо компашка найкращого мера навчилася грошенята ПИЗ...ТИ!!!!Такому бистро сашко з васьком навчилися!
  • Читач61

    Верхний стадион 25школы -это позор,грязный,заброшенный,пройти  после дождя нереально,а детям приходится каждый день ходить по этим руинам,ступеньки к школе очень старые и ходить по ним это жах,возможно,это все делается специально,а землю давно продали под застройку новых домов?Парк может и нужен,но есть вещи важнее..А еще необходимо почистить воду в речке...вонь стоит...мусор ..вода грязная...дно вообще вместо песка одно болото,стекло,булыжники
  • Оксана Климчук

    Магістраль зробіть повз той парк, а ще б набережну зі сторони пляжу, бо розповзлась, це проблеми...!!!!Які треба вирішувати!!!!а не туалети за мільйони !!!на все місто...два- проблему вирішили???І знов не зрозуміло для чого.... парк, коли затори і бруд((((... Ви хочете в людей спитайте, Нам і цей дуже подобається.... Просто заборонити фести!на території цього парку!!!
    А от проїхати  пройти не можливо, поруч з цим парком!!!!! Це треба людям!!!
    Витрачайте кошти раціонально і правильно, а не так,щоб побільше списати(((...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up