Таємний підрядник та незвичайні лавки: на Свободи з’явився бульвар для відпочинку (ФОТО)

Таємний підрядник та незвичайні лавки: на Свободи з’явився бульвар для відпочинку (ФОТО)
  • В центрі Хмельницького облаштували зону відпочинку.

  • Хто це зробив, у міськраді не кажуть.

  • Відомо лише, що грошей з бюджету на це не витрачали.

Відтепер хмельничани мають можливість відпочити та провести час у ще одній відпочинковій зоні, що з’явилася у центрі міста. Йдеться про бульвар на вулиці Свободи на ділянці від Шевченка до Проскурівської. Зона відпочинку розташована між смугами руху та має пішохідну доріжку, оточену деревами. Також у цьому місці є лавки, урни, один контейнер для сміття, два контейнери для пісково-соляної суміші та ліхтарі.

Цей бульвар можна з упевненістю можна назвати незвичайним. Перша причина цьому — у міськраді не говорять, хто був виконавцем робіт. Міський голова Олександр Симчишин написав у Facebook, що все це зроблено без залучення бюджетних коштів. Начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури Тетяна Циб у коментарі журналістам vsim.ua сказала, що роботи виконали за кошти благодійників, а також зазначила, що її відділ цим не займався.

Заступник міського голови Василь Новачок розповів, що облаштуванням займалося управління архітектури. Виконувач обов’язки начальника управління архітектури Максим Дружинін розповів журналістам vsim.ua, що не знає, хто цим займався. Його управління лише розробляло концепцію та зовнішній вигляд бульвару. Головний спеціаліст зі зв’язків зі ЗМІ Ольга Саліпа розповіла, що роботи фінансували підприємці міста. Вони ж і найняли підрядників. Наразі ми подали запит до міської ради, аби все ж таки дізнатися, кому давали дозвіл на проведення робіт.

Відео дня

Друга незвичайна річ у новооблаштованому бульварі — лавки. У них частково немає спинок, що викликало запитання у хмельничан. Автором дизайну лавок є керівник управління архітектури Максим Дружинін. Ми запитали його, чому дизайн лавок саме такий:

— Такий дизайн — це мій погляд на лавки. Лавки бувають різні, вони не повинні бути стандартні за шаблоном, як в Союзі ставили, одні й ті ж самі, — зазначив чиновник.

В цілому цей бульвар є частиною концепції єдиного простору, який об’єднає новий Музей історії міста Хмельницького, вулицю Свободи та Проскурівську. Про це розповіла Тетяна Циб. На бульварі цієї весни планують засіяти газон. На цьому роботи тут будуть завершені.

Крім того, у перспективі можуть облаштувати пішохідну зону на Проскурівській від Володимирської до Свободи. Зараз цю ділянку використовують переважно для паркування авто:

— Будемо розглядати можливість облаштування пішохідної зони за достатнього фінансування. Все зараз залежить від фінансування. Навіть проєктант не може відповісти на питання щодо вартості, тому що все залежить від його концепції. Повністю пішохідна, або для транзитних машин, або з паркуванням. Це все буде розглядатися на етапі ескізних пропозицій. І потім одна із концепцій буде затверджена і згідно з нею буде робитися розрахунок, — розповіла Тетяна Циб.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (99)
  • Алексей Ставничий

    Наш мер хоч на 50на50 Може і про гроші, може про благоустрій подумати. Не все в нього ідеально але його опоненти з лінійками і паперами-скаргами здаються більш егоїстичними (особливо коли кричать про відкати). По суті: тут не вистачає кущів але, думаю, це не велика проблема
  • Валентина Чернюк

    Краса, дуже гарно я бачила.
  • Endorfina Russo

    А что,так можно было?())))
  • Маша Павловская

    "В міськраді не кажуть...."
    Не вірю ,що вони НЕ ЗНАЮТЬ!!!
    Мали ж бути якісь дозволи...Захочу я і завтра в центрі теж щось зроблю..
    ЯК ялинку на Проспекті зрізали , теж дозволів ніяких не було ! Заплатили штраф ( 4 к грн)
    В нас все через одне місце...."працюємо далі"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up