На Прибузькій вирує сільськогосподарський ярмарок: що продають

На Прибузькій вирує сільськогосподарський ярмарок: що продають
  • Ятки з різним крамом розташували від Свободи до Старокостянтинівського шосе.
  • Від самого ранку тут не вщухає наплив хмельничан.
  • З ярмарку несуть повні торби смаколиків. Купують саджанці та різний хендмейд.
  • Що є на ярмарку та по яких цінах все продають, бачили журналісти vsim.ua.

Від самого ранку перекрита частина Прибузької від вулиці Свободи до Старокостянтинівського шосе. Сьогодні, 13 квітня, тут розгорнули сільськогосподарський ярмарок. Продавці з усієї області з’їхалися сюди, щоб представити хмельничанам свою продукцію. Торгують тут різним крамом. Можна побачити переповнені ятки ковбасних виробів, сирів та запашних вин. Популярні серед покупців точки з садовою та городною рослинністю. За фруктовими та кущовими саджанцями тут стають у чергу. Продають також хвойні рослини для висадки на прибудинкових територіях та розкішні троянди для клумб.

Більша половина продукції на ринку - домашня. Тут можна скуштувати настоянку з ожини, бояришнику, вишні, калини, терену. Посмакувати закарпатськими винами та закусити домашньою ковбаскою або баликом.

Також на ярмарку торгують свіжим салом та м’ясом. На деяких столах просто перед глядачами розділяють 100-кілограмове порося та дають скуштувати на пробу шматочок сала.

Відео дня

Неподалік вже рокладають столи та виносять стільчики, тут буде невеликий імпровізований фуд-корт. Чоловіки розпалюють мангали та нанизують м’ясо. Ті, хто приїхав на ярмарок трохи раніше вже смажать першу партію шашлику та розфасовують гарнір.

Для тих, хто прийшов на ярмарок без сніданку, тут продають щойно спечені пиріжки з капустою, картоплею, горохом та печінкою.

На ярмарку також можна скупитися і до Пасхи. Продають тут і вишиті рушники, і Великодні серветки в корзинку для освячення. Торгують також яйцями та фарбами до них.

Не мало на ярмарку і хендмейду. Є ятки з гончарними та дерев’яними виробами. Вишиті сорочки, сукні та дитячі костюми в українському стилі.

 Фруктові саджанці та кущі

Найпопулярніший товар на ярмарку - це саджанці. Біля кожної точки тут черги. Торгують плодовими деревами та кущами. Продавці говорять, що хмельничани найчастіше беруть яблуню, грушу, персик, сливу, абрикосу та черешню. Із кущів популярні ожина, малина та агрус. Ціна дерев залежить від віку. Чим старше дерево, тим більше за нього просять.

Ціни: від 40 до 70 гривень за саджанець

Хвойні рослини

Хвойними рослинами тут торгують в двох точках. Продають маленькі ялини, ялиці, сосни, кипариси, туї та ялівець. Ціни різні, залежно від розміру та виду рослини.

Ціна: від 60 до 120 гривень

Троянди

На ярмарку торгують трояндами різних сортів та кольру. Є тут калірована високоросла троянда і кущові саджанці. Ціни залежать він виду та ексклюзивності.

Ціни: від 30 до 40 гривень

Квіти

На ярмарку торгують квітами для висадки в ґрунт. Є тут і маргаритки, і петунії, і чорнобривці, і навіть фукції.

Ціни: від 6 до 8 гривень 

Наливки, настоянки, вино

Торгують на ярмарку настоянками, наливками та вином. Є тут домашні вироби. Типу настоянок малини, імбиру, калини. Все домашнє та привезене із Старокостянтинова.

Ціна: 50 гривень за 250 грамів

Вина на ярмарку Закарпатські

Ціна: 120 гривень за літр

Сало, м’ясо та ковбаси

М’ясні вироби на ринку везуть з усієї Хмельниччини є тут і летичівські ковбаси і дунаєвецькі балики і новоушицьке сало. 

Ціна на сало: від 20 до 65 гривень

Ціна на м’ясо: від 110 до 180

Ціна на м’ясні вироби та ковбаси: 240 гривень за кілограм

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Светлана Стратийчук

    Ще б ціни були як на ярмарках,а не в два рази дорожчі!
  • Александр Хмельницкий

    А до якого часу він працює ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up