На управління хмельницьким індустріальним парком претендують три компанії. Що про них відомо

На управління хмельницьким індустріальним парком претендують три компанії. Що про них відомо
  • У міськраді назвали претендентів на управління індустріальним парком.

  • Серед кандидатів — ферма та друкарня.

  • Третій претендент — фірма, пов’язана з депутатом від «Команди Симчишина».

У міській раді відбулося засідання конкурсної комісії з обрання керуючої компанії індустріального парку «Хмельницький». На конкурс подали пропозиції три підприємства, і вчора, 21 вересня, відбулося відкриття конвертів з документами. Про це повідомляють на сайті міської ради.

Компанію-переможця визначать після перевірки документів та оцінки пропозицій на відповідність вимогам конкурсу:

— Насамперед ми перевіримо комплексність документів (офіційний лист-пропозиція, бізнес-план індустріального парку, відомості, які підтверджують можливість претендента забезпечити належне функціонування індустріального парку, довідка про відсутність заборгованостей тощо), їхню відповідність вимогам участі у конкурсі. Другим етапом буде безпосередньо процес оцінки. Ми заслухаємо усіх претендентів, які пройдуть до другого етапу, і за шкалою та критеріями, затвердженими рішенням сесії міської ради, визначимо переможців, — розповіла начальник управління економіки міської ради Оксана Новодон.

Відео дня

Документи на конкурс подали три компанії:

Як можна помітити з назв, перші два підприємства не мають безпосереднього відношення до управління індустріальними парками чи подібної діяльності. Третя фірма, судячи з назви, створена спеціально під індустріальний парк «Хмельницький». Розповідаємо, що відомо про кожну з них.

Фермерське господарство «Світанок»

В Україні зареєстровано ряд юридичних осіб саме з такою назвою. Такі дані є у сервісі «YouControl». Головний спеціаліст відділу розвитку промисловості та підприємництва управління економіки Юлія Ступарь повідомила журналістам vsim.ua, що компанія-претендент із Хмельницької області. Втім, на Хмельниччині юридичних осіб з такою назвою також декілька.

Начальник управління економіки Оксана Новодон повідомила журналістам vsim.ua, що не може надати ЄДРПОУ, ім’я керівника чи місце реєстрації претендента, оскільки це заборонено законом.

Приватне підприємство «Приватна друкарня»

Компанія зареєстрована у Хмельницькому в листопаді 2001 року. Розмір статутного капіталу складає 30 693 000 гривень. Керівником є Євген Верхняцький, засновником та власником — Олександр Білик.

Серед видів діяльності підприємства немає жодного, прямо або опосередковано пов’язаного з індустріальними парками. Перелічуємо їх повністю:

ТОВ «Керуюча компанія „Міський індустріальний парк Хмельницького“»

Фірма зареєстрована у Хмельницькому в квітні 2019 року. Статутний капітал складає 150 000 гривень. Керівником товариства є Юрій Самолюк. Разом з Костянтином Мамонтовим він також є засновником та власником. Крім того, у минулому засновником був депутат міської ради від «Команди Симчишина» Юрій Вавринюк.

Основним видом діяльності компанії є консультування з питань комерційної діяльності й керування. Інших видів діяльності налічується 57.

Згаданий Юрій Самолюк зареєстрований як ФОП з основним видом діяльності «Оптова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів». Крім того, він пов’язаний з іншими фірмами:

Про Юрія Самолюка також відомо, що він балотувався на посаду міського голови Хмельницького 2015 року від «Самопомочі». Тоді він набрав майже 10,2% голосів та посів п’яте місце.

Крім того, Юрій Самолюк є бізнес-партнером депутата міської ради від «Команди Симчишина» Юрія Вавринюка. Обоє є власниками та засновниками «Міського логістичного центру Хмельницького».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Якось пох хто буде дерибанити бюджетні кошти. Нам всім від цього зелено не стане.

keyboard_arrow_up