Найдешевшу каву продають на Хмельниччині, - дослідження

Найдешевшу каву продають на Хмельниччині, - дослідження
  • Poster POS дослідили індекс еспресо.
  • Він умовно показує рівень цін та вартості життя в різних містах.
  • Найдешевше еспресо в Україні - на Хмельниччині, а найдорожче - на Одещині.

На Хмельниччині еспресо коштує найдешевше серед областей України - 21 гривню. Також дешево, у порівнянні з іншими, воно вартує в Сумській (23 грн) та в сусідніх Житомирській і Вінницькій областях (24 грн). 

Найдорожче філіжанка кави стане на Одещині (36 грн), Донеччині (35 грн) та Харківщині (32 грн). Про це йдеться в результатах дослідження від Poster POS, який опублікував сервіс “Опендатабот”.

Відео дня

Довідково: 

Еспресо — основна складова кожного кавового напою, тож його вартість напряму впливає на ціну будь-якого напою у кав’ярні.

Середня вартість еспресо - це так званий індекс Еспресо. Це економічний показник, який використовується для вимірювання вартості стандартної порції еспресо в різних містах світу. Він може бути корисним для порівняння рівня цін і вартості життя в різних місцях. Такий індикатор допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари та послуги в різних країнах, відображаючи купівельну спроможність і рівень інфляції.

Індекс Еспресо в Україні за останні роки виріс удвічі: з 15 грн у 2017 році до 30 грн наприкінці 2023. Варто зазначити, що під час повномасштабного вторгнення відбувся різкий скачок ціни. Так, середня вартість еспресо в країні зросла з 20 грн до 28 грн лише протягом 2022 року.

Читайте також: 

На ТРК «Місто» хочуть витратити 77,5 мільйона. Деталі

Рейтинг областей за корупцією-2023: на якому місці Хмельниччина

Де дешевше: порівняли ціни на мандарини у Хмельницькому

Де візьмуть гроші та на що витратять: аналізуємо бюджет Хмельницького 2024

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Людмила Кучер

    Нічого не найдешевше , а так як у великих містах. Хто пише цей бред.
  • Жанна

    "філажанка" - це хіба не львівський жаргончик? "Горнятко", "порція", "чашка" - такі слова вам не знайомі? Чи у вас із "Реальним Хмельницьким" набирачі тексту одні на двох, з ціллю економії бюджетних коштів?
  • МузичнаХунта

    Це все дякуючи СергіюПетровичу, який під Н. Ушицею каву вирощує.
  • Баба Катя

    Хмель ультанув

keyboard_arrow_up