Небезпечні SMS-повідомлення: мешканців Хмельниччини попереджають про шахрайську схему

Небезпечні SMS-повідомлення: мешканців Хмельниччини попереджають про шахрайську схему
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, в чому суть шахрайського методу та як не втратити гроші.

SMS-розсилка – один із нових технічних та мінімально затратних способів шахраїв нажитися на людях.

Зловмисники надсилають SMS-повідомлень різного змісту, що спонукають громадян до дії, які, зрештою, призведуть до втрати персональних даних або коштів.

Про це попереджають в управлінні поліції.

Відео дня

Злочинна схема

Ви отримуєте на телефон SMS-повідомлення про банківську операцію, яку не здійснювали. У повідомленні зазначений номер, на який вам пропонують зателефонувати, у разі виникнення додаткових питань. Звісно, що питання у вас є, оскільки ви не здійснювали жодних банківських операцій і хочете дізнатися, що відбувається. Тому- одразу телефонуєте за вказаним номером.

І тут можливі два варіанти розвитку подій, акцентують правоохоронці.

  • У першому випадку з вашого телефонного рахунку просто одразу списують кругленьку суму коштів за цей дзвінок.
  • У другому - людина на іншому кінці дроту починає вами маніпулювати, виманюючи особисті дані і паролі до карток під приводом того, що була несанкціонована спроба зняти кошти з вашої картки і потрібно негайно посилити захист.

«Також зловмисники часто направляють своїх жертв до банкомату і просять виконати якісь дії — нібито задля перевірки, - зазначають у поліції. - Наголошуємо ще раз: насправді ж все це робиться не для захисту картки, а лише для того, щоб вкрасти ваші кошти».

Що робити?

Перше, що радять правоохоронці зробити у такій ситуації, — негайно покласти слухавку. А потім для заспокоєння перетелефонувати в офіційний контакт-центр оператора або вашого банку, номер якого завжди вказаний на звороті банківської картки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up