Оренда квартири на Новий рік: порівняли ціни в Хмельницькому й містах-сусідах

Оренда квартири на Новий рік: порівняли ціни в Хмельницькому й містах-сусідах
  • Яка ціна на подобову оренду квартир в Хмельницькому?

  • Дізналися ціни у звичайні дні та на Новий рік.

  • Також порівняли вартість у сусідніх містах.

  • Підготували інфографіку.

На спеціалізованих сайтах вже з’явилися свіжі оголошення щодо здачі квартири на Новий рік. Переважно власники зазначають ціну за двох людей. В описі вказують, що за кожну наступну особу доведеться доплатити. 

Зазвичай в новорічну ніч вартість оренди житла є вищою, ніж в інші дні. Експерти вважають, що на це впливає:

  • Відео дня
    /li>

Так, на сайті olx знайдено 24 оголошення про здачу квартири на Новий рік. Це як однокімнатні, так і двокімнатні квартири. Ціна коливається від 350 до 1 200 гривень. 

На сайті dim.ria є окремий тег за яким можна знайти квартиру на свято. Зокрема - на Новий рік. Журналістка vsim.ua проаналізувала вартість подобової оренди у звичайні дні та святкові. 

Також порівняла ціни в Хмельницькому та сусідніх містах. На скільки відрізняється вартість й де дорожче? Переглядайте далі в інфографіці. У ній вказані середні ціни, що актуальні станом на 20 грудня 2023 року. Кінцева вартість може змінюватися, в залежності від кількості осіб, які перебуватимуть в орендованій квартирі.

Нагадаємо: аналітики двох українських компаній дослідили, який відсоток від середньої заробітної плати витрачається на оренду квартири середньої вартості в різних містах України. Так, dim.ria та work.ua встановили, що в середньому винаймання помешкання “зʼїдає” до 80% від зарплати. Однак все залежить від регіону та професії. Чим далі від фронту, тим більший відсоток зарплатні йде на оренду.

Журналістка vsim.ua дізналася, яка ситуація в Хмельницькому. Для цього скористалася даними з work.ua, в яких подані 10 найпопулярніших професій та заробітні плати за ними. А також - використала дані про середню ціну на оренду квартири в Хмельницькому. Детальніше про це дізнавайтеся в окремому матеріалі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    А що, вже більше немає куди їхати на новорічні свята як у Хмельницький? Оце найшли новорічну казку.

keyboard_arrow_up