Підрахували в скільки хмельничанам обійдеться найскромніше новорічне меню

Підрахували в скільки хмельничанам обійдеться найскромніше новорічне меню
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Салат, канапки, шампанське, фрукти. Чи вистачить тисячі на аткий стіл?

За кілька днів Новий рік постукає у двері. Багато-хто вже почав складати новорічне меню й потрохи скуповувати продукти. В більшості воно, щоправда, доволі куце, бо й настрій – не вельми святковий. Та на зло ворогу відзначити треба. З думкою про перемогу. А гучно й зі столом, що ломиться, – то потім, після спільної перемоги!

Однак, навіть найскромніше меню таки влетить хмельничанам в копієчку. Такого висновку дійшов «Перший Подільський», підрахувавши витрати на найпопулярніші новорічні страви.

Класичний «оселедець під шубою» потягне щонайменше 139 гривень. Рахуйте самі: яйця – за 10 штук до 100 гривень; морква, буряк – по 20 гривень за кілограм, картопля – 9 гривень за кілограм; майонез – десь 40 гривень, філе оселедця – в упаковці 45 гривень за 200 грамів.

Відео дня

М’ясно-сирна нарізка - десь 160 гривень. Копчена ковбаса щонайменше потягне 86 гривень, 350 грамів сиру - 74 гривні. До речі, продавці кажуть, що сир щомісяця дорожчає в середньому на 3%.

Картопля з тушкованим м’ясом - щонайменше 246 гривень. Кролика оминаємо, бо не гоже їсти символ року. А кілограм свинини вартуватиме десь від 150 до 170 гривень.

Канапки зі шпротами - десь 170 гривень. Батон, у залежності від виробника, коштуватиме від 17 до 25 гривень. Скляна баночка шпротів на ринку обійдеться десь у 54 гривні, металева – у 88. Масло жирністю 82% , найпопулярніше, потягне всі 65 гривень за пачку вагою у 200 грамів.

Який Новий рік без мандарин. Коштують вони, в залежності від сорту, від 80 гривень за кілограм.

У результаті для невеликої компанії на новорічне меню під час експерименту витратили 875 гривень. Додайте ще шампанське й в тисячі втиснитеся.

Нагадаємо, вартість новорічного столу на чотирьох осіб з делікатесами для зустрічі Нового 2023-го  в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки». оцінили в 2 655,17 гривень. 

А ви вже скупилися на Новий рік? Що готуватимете?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up